Üstel: “ TÜRKİYE İLE KURULAN KARŞILIKLI İLİŞKİLER VE DİGİTAL PAZARLAMANIN SUNDUĞU İMKANLAR, 2020’DE TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK”

Üstel: “ TÜRKİYE İLE KURULAN KARŞILIKLI İLİŞKİLER VE DİGİTAL PAZARLAMANIN SUNDUĞU İMKANLAR, 2020’DE TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK”

KKTC’nin turizm çeşitliliğini dünyaya tanıtma amaçlı, turizm tanıtım filmlerinin gösterildiği Kıbrıs Turizm Tanıtım Programı Başbakan Ersin Tatar Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirildi

Golden Tulip Otel’de yer alan etkinliğe, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri zevat, çeşitli kurum, kuruluş sivil toplum örgütü ve derneklerin temsilcileri katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel etkinlikte yaptığı konuşmada, tanıtımın ülkelerin turizm ürünlerinin tercih edilmesinde belirleyici bir yeri olduğunu belirterek, TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a ülkenin tanıtımına ve dolayısıyla da ülke turizminin gelişimine koyduğu katkı için teşekkür etti.

2020 yılının gerek dijital pazarlamanın sunduğu imkânlar gerekse de Türkiye ile kurulan karşılıklı iş birliği ile yüzleri güldüreceğini ifade eden Üstel, ülke insanını ve turizmcileri mutlu edecek bir noktaya gelineceğini belirtti.

62. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) KKTC ofisinin hizmete girmesini büyük bir memnuniyet le karşıladıklarını kaydeden Üstel, ülke geleceğine yön vermek ve Türkiye ile el ele ülkenin potansiyelini ortaya çıkarmak adına tanıtım ve pazarlama çalışmaları ve projeleriyle, TİKA’nın ülke zenginliklerine büyük katkı yapacağına inandığını belirtti.

KKTC’nin bugün 25 bin yatak kapasitesi ve 1 milyon 200 bin turist sayısına ulaştığını anlatan Üstel, cari açığın %50’sini karşılayan turizm sektörünü daha üst noktalara taşımak istediklerini vurguladı ve öncelikli hedefin İngiltere ve Birleşik Krallık olduğunu ifade etti.

Üstel, 2020 yılının içinde yeni Ercan Havaalanı terminalinin tamamlanmasıyla direkt uçuşların önünde hiçbir engel kalmayacağına inandığını söyledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Vekili Serkan Kayalar, etkinlikte yaptığı konuşmada, TİKA’nın 62. temsilciliğini Lefkoşa Program Ofisi ile hayata geçirdiğine işaret ederek hayırlı olmasını diledi.

TİKA’nın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Kayalar, KKTC’nin zenginliği ve potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalara ve insan kaynaklarına önem verileceğini, gençlerin Adada kalarak katma değer üretmesini istediklerini ve KKTC Turizm Bakanlığı ile iş birliğini sürdüreceklerini ifade etti.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de TC olarak KKTC’nin kalkınma çabalarına katkı amacıyla TİKA’nın faaliyetlerine Lefkoşa’da başladığına işaret ederek, dünya çapında geniş bir coğrafyada bilgi birikimi ve tecrübe kazanmış bir ajansın KKTC’deki çalışmalara katkı yapacağına inandığını kaydetti.

KKTC’deki turizm potansiyelinin tanıtımı amacıyla geçtiğimiz yıllarda yapılan girişimler ve karşılaşılan engellerden de bahseden Başçeri, İngiltere ve Batı Avrupa’da zihinlere kazınacak ve akılda kalacak bir tanıtım filminin hazırlandığını ekledi.

Başçeri’nin konuşmasının ardından Kuzey Kıbrıs’ın tanıtım filmi katılımcılara izletildi.

TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Türkiye olarak KKTC’nin milli ve siyasi varlığının tanıtımı, kalkınması ve gelişimi için proje ve destekleri sürdürdüklerini, TİKA’nın Lefkoşa’daki ofisinin açılışının bu anlamda önemli bir adım teşkil ettiğini belirtti.

Ersoy, Turizmin gelecekte büyüyecek sektörlerden olduğunu belirterek, kamuoyu oluşturmanın en etkili yollarından birinin turizm olduğunu kaydetti.

Ersoy, ekonomik varlığını turizme borçlu ada ülkelerinin varlığına dikkati çekerek, akılda kalıcı tanıtım ve görünürlüğün önemine vurgu yaptı.

Bir turizm coğrafyası olma adına en üstün özelliklere sahip KKTC’yi her yaştan turisti cezbedecek keşfedilmesi gerekli bir cennet olarak niteleyen Ersoy, kültür ve sanat alanında Devlet Opera ve Balesi’ne verdikleri desteği sürdüreceklerini ve kültür-sanatta iş birliğine devam edileceğini ifade etti.

Başbakan Ersin Tatar da yeni bir anlayış ve yeni bir vizyonla geleceğe güvenle baktıklarını, turizm gibi önemli lokomotif sektörlerde Türkiye ile iş birliğinin devamını istediklerini kaydetti.

Tatar, TİKA’nın çeşitli ülkelerde Türk varlığının korunması ve ileriye taşınması için çalıştığını belirterek, turizmde yapılan tanıtım çalışmasının yeni bir umut kapısı olacağını, tanıtımların KKTC’nin daha iyi bir ekonomik refaha kavuşmasına yardımcı olup Kıbrıs Türk halkının beklentilerinin karşılık bulacağını belirtti.

Bu tür işlerin inanç, bütçe ve çalışma ile ileriye götürülebileceğini söyleyen Başbakan Tatar, böylelikle Kıbrıs Türk halkını daha güzel günlerin bekleyeceğini ifade etti.

Tatar’ın konuşmasının ardından modacı Abdullah Öztoprak ve ekibinin Kıbrıs tarihinden kesitleri canlandırdığı “Varım… Varlığım KKTC’nin görmedim, duymadım, bilmiyorum diyen dünyaya cevabıdır” temalı gösterisi ile devam etti.


 

Print
Posted: Dec 17, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
141516171819
TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Gazimağusa Belediyesi katkılarıyla Namık Kemal Meydanında yer alan Turizm Şöleni, gece saatlerine kadar sürecek.
 

Read more
20
2. Kaleburnu Arkeo Festivali

2. Kaleburnu Arkeo Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy- Karpaz Belediyesi, İskele Belediyesi ve Kaleburnu Arkeo Festivali Organizasyon Komitesi iş birliğinde düzenlenen 2. Kaleburnu Arkeo Festivaline katıldı.

Read more
21222324252627
2829301234
567891011

Archive