ÜSTEL: "KIBRIS MODERN SANAT MÜZESİ ADINA OLDUKÇA DEĞERLİ ESERLER OLACAK"

ÜSTEL: "KIBRIS MODERN SANAT MÜZESİ ADINA OLDUKÇA DEĞERLİ ESERLER OLACAK"

Kazakistanlı Sanatçılar ile Türkiye Baskı Resim Sanatçılarına Ait İki Karma Sergi ve Kazakistanlı Sanatçı Umirbek Tleuliyev’in Modern Sanat Müzesi İçin Hazırladığı Kişisel Resim Sergisi YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde ziyaret edilebilinecek.

Kazakistanlı sanatçılar Umirbek Tleuliyev, Guldana Zhurkabayeva, Pyotr Kishkis, Gulnar Askarova, Aibek Aibek ile Türkiyeli baskı resim sanatçıları Dalila Özbay, Aslıhan Kaplan Bayrak, Umut Germeç, Mesut Eren, Can Aytekin, Kadir Selçuk Yaşa’nın karma sergisi ve Kazakistanlı sanatçı UmirbekTleuliyev’in Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırlanan eserlerinden oluşan kişisel resim sergisi Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel tarafından açıldı…

Açılışa, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, rektör yardımcısı, enstitü müdürü, dekanlar, öğretim üyeleri, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Üstel: “Sanatın ne ambargosu olur ne de, nede yasaklanması"

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel konuşmasında şunları söyledi; “Türk gelenekleriyle milli değerlerimiz ülke sanatı açısında da oldukça önemlidir. Bu değerlerin gerek gençlerimize, gerekse yurt dışından gelen misafirlerimize anlatılması şarttır.

Ülkemiz sanatına önemli bir arşiv olarak kalacak olan bu eserlerin yaratıcıları olan siz değerli sanatçıları da yaptığınız bu özverili çalışmalardan dolayı tebrik ederim.

Yapılan bu değerli çalışmalarda, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin mesajı verilirken, bu mesajın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden verilmesinin de ayrı bir önemi bulunmaktadır.

Ressamlık sanatı kimsenin göremediğini görmek, kimsenin hayal edemediğinihayal etmek ve bu olguları tuvale yansıtma ile başlar. Sanatın ne ambargosu olur ne de, nede yasaklanması.

Düzenlenen bu tür sergiler, Türki Cumhuriyetlerinden ve Türkiye’den gelen sanatçıları ülkemiz sanatçısı ile buluşturması bakımından da çok güzel bir fırsattır. Kıbrıs uzun yıllar birçok farklı medeniyetten insanlara ev sahipliği yapmış, her biri farklı kültürlerden çok önemli eserler bırakmışlardır.

Sizlerin hazırladığı eserler de Kıbrıs Modern Sanat Müzesi adına oldukça anlamlı ve kalıcı eserler olacaktır.

Sanata ve sanatçıya her zaman önem veren uluslararası organizasyonlar ile ülkemizi sanatın içerisine katmak için özveri ile çalışan Yakın Doğu Üniversitesi ailesine bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek isterim.”Dedi.

Sanatçılara Gümüş Anahtar Ödülü ile Teşekkür Belgeleri takdim edildi, sergi kurdeleleri kesildi.

Konuşmaların ardından Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel tarafından kişisel sergisi açılacak olan Umirbek Tleuliyev’e Gümüş anahtar onur ödülü ile karma sergileri açılacak Türkiyeli gravürist sanatçıları Dalila Özbay, Aslıhan Kaplan Bayrak, Umut Germeç, Mesut Eren, Can Aytekin, Kadir Selçuk Yaşa ile Kazakistanlı sanatçılar Guldana Zhurkabayeva, Pyotr Kishkis, Gulnar Askarova, Aibek Aibek’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Print
Posted: Nov 26, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive