ÜSTEL: "KIBRIS MODERN SANAT MÜZESİ ADINA OLDUKÇA DEĞERLİ ESERLER OLACAK"

ÜSTEL: "KIBRIS MODERN SANAT MÜZESİ ADINA OLDUKÇA DEĞERLİ ESERLER OLACAK"

Kazakistanlı Sanatçılar ile Türkiye Baskı Resim Sanatçılarına Ait İki Karma Sergi ve Kazakistanlı Sanatçı Umirbek Tleuliyev’in Modern Sanat Müzesi İçin Hazırladığı Kişisel Resim Sergisi YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde ziyaret edilebilinecek.

Kazakistanlı sanatçılar Umirbek Tleuliyev, Guldana Zhurkabayeva, Pyotr Kishkis, Gulnar Askarova, Aibek Aibek ile Türkiyeli baskı resim sanatçıları Dalila Özbay, Aslıhan Kaplan Bayrak, Umut Germeç, Mesut Eren, Can Aytekin, Kadir Selçuk Yaşa’nın karma sergisi ve Kazakistanlı sanatçı UmirbekTleuliyev’in Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırlanan eserlerinden oluşan kişisel resim sergisi Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel tarafından açıldı…

Açılışa, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, rektör yardımcısı, enstitü müdürü, dekanlar, öğretim üyeleri, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Üstel: “Sanatın ne ambargosu olur ne de, nede yasaklanması"

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel konuşmasında şunları söyledi; “Türk gelenekleriyle milli değerlerimiz ülke sanatı açısında da oldukça önemlidir. Bu değerlerin gerek gençlerimize, gerekse yurt dışından gelen misafirlerimize anlatılması şarttır.

Ülkemiz sanatına önemli bir arşiv olarak kalacak olan bu eserlerin yaratıcıları olan siz değerli sanatçıları da yaptığınız bu özverili çalışmalardan dolayı tebrik ederim.

Yapılan bu değerli çalışmalarda, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin mesajı verilirken, bu mesajın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden verilmesinin de ayrı bir önemi bulunmaktadır.

Ressamlık sanatı kimsenin göremediğini görmek, kimsenin hayal edemediğinihayal etmek ve bu olguları tuvale yansıtma ile başlar. Sanatın ne ambargosu olur ne de, nede yasaklanması.

Düzenlenen bu tür sergiler, Türki Cumhuriyetlerinden ve Türkiye’den gelen sanatçıları ülkemiz sanatçısı ile buluşturması bakımından da çok güzel bir fırsattır. Kıbrıs uzun yıllar birçok farklı medeniyetten insanlara ev sahipliği yapmış, her biri farklı kültürlerden çok önemli eserler bırakmışlardır.

Sizlerin hazırladığı eserler de Kıbrıs Modern Sanat Müzesi adına oldukça anlamlı ve kalıcı eserler olacaktır.

Sanata ve sanatçıya her zaman önem veren uluslararası organizasyonlar ile ülkemizi sanatın içerisine katmak için özveri ile çalışan Yakın Doğu Üniversitesi ailesine bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek isterim.”Dedi.

Sanatçılara Gümüş Anahtar Ödülü ile Teşekkür Belgeleri takdim edildi, sergi kurdeleleri kesildi.

Konuşmaların ardından Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel tarafından kişisel sergisi açılacak olan Umirbek Tleuliyev’e Gümüş anahtar onur ödülü ile karma sergileri açılacak Türkiyeli gravürist sanatçıları Dalila Özbay, Aslıhan Kaplan Bayrak, Umut Germeç, Mesut Eren, Can Aytekin, Kadir Selçuk Yaşa ile Kazakistanlı sanatçılar Guldana Zhurkabayeva, Pyotr Kishkis, Gulnar Askarova, Aibek Aibek’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Print
Posted: Nov 26, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive