ÜSTEL, İNGİLTERE’DE FAALİYET GÖSTEREN TUR OPERATÖRLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

ÜSTEL, İNGİLTERE’DE FAALİYET GÖSTEREN TUR OPERATÖRLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Londra’da temaslarda bulunuyor. Üstel, İngiltere’deki tur operatörleri ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirerek ülke turizminin İngiltere bacağını güçlendirmek için çalışmalar yürütüyor.

Ülke turizmin yaşadığı sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, tur operatörlerinin görüşleri de ele alındı. Özellikle ulaşımdaki sıkıntılara değinen turizmciler, geçmiş yıllarda tanıtım ve pazarlamanın ihmal edildiğine vurgu yaptılar. Tur operatörleri ayrıca yeni bir hava yolu şirketi kurulmasının da şart olduğuna dikkat çektiler.

ÜSTEL: “6 İLÇEYİ AYRI AYRI TANITACAĞIZ”

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel toplantıda yaptığı konuşmada, uçuş maliyetlerinin yüksek oluşunun farkında olduklarını, bunun aşağıya çekilmesi için Ankara’da bir takım girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Larnaka Havalimanı’nı kullanarak ülkeye gelen turistlerin de olduğunu dile getiren Üstel, Larnaka’dan ülkemize gelen turistler Rumların propagandasına maruz kaldıklarını belirtti.

Kurulması muhtemel havayolunun kamu-özel ortaklığı ile yapılması ve İngiltere’de bulunan iş adamlarının bu oluşumda yer alması gerektiğini dile getiren Üstel, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Bu yıl özellikle İngiltere pazarında dijital medya ve sosyal medya reklamlarına ağırlık verdiklerini ifade eden Üstel, bakanlığın web sitesinin yenilendiğini, en önemlisi İngiltere’de en çok okunan 50 gazetelerin İnternet sitelerine reklamlar verdiklerini vurguladı. Bu reklamların 2020 nisan ayına kadar devam edeceğini dile getiren Üstel, 2020 yılında bunun meyvesini alacaklarını ifade etti.

Ulaşım, tanıtım ve reklam alanında atılan bu adımlar sayesinde 2020 yılında turizm sektörünün rahatlayacağını söyleyen Üstel, bu yıl Kuzey Kıbrıs’ın 6 ilçesini de ayrı ayrı tanıtacaklarını da dile getirdi.

İngiltere’den gelen uçakların eskiden olduğu gibi uçak değiştirmeden adaya gelmesi için girişimlerinin sürdüğünü söyleyen Üstel, yolcuların daha kısa sürede adaya gelebilmeleri için bu durumun önemli olduğunu ifade etti.

Tur operatörleri ile yapılan görüşmenin ardından Kıbrıslı Türk iş insanlarına yönelik resepsiyon veren Üstel, ülke ekonomisine büyük katkıları buluna turizm sektörüne herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini de söyledi.

Print
Posted: Oct 14, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22
Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Polis Genel Müdürlüğü yetkilileri, Girne’de düzenlenen toplantıda uygulamanın ayrıntılarını paylaştı. 

Read more
232425
KKTC’nin Turizm Zenginlikleri  İstanbul Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

KKTC’nin Turizm Zenginlikleri İstanbul Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

Ataoğlu: “KKTC, 365 Gün Turizm Potansiyeline Sahip” 

Read more
262728
293012345

Archive