Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın Sağlık Turizmi olanaklarının tanıtılması amacıyla 25 ülkeden yüze yakın alım heyetinin katılımıyla Elexus Hotel’de gerçekleşen uluslararası toplantıya katıldı.
Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, basın özgürlüğünün, ülkelerin demokrasilerinin devamının sağlanmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde, son derece önemli olduğunu kaydetti. Ataoğlu, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, işçilerin ülkenin büyümesinde önemli bir role sahip olduğunu belirterek, işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine bakanlık olarak öncelik verdiklerini söyledi.
Turizm ve Çevre Bakanlığı farklı etkinlikler ile özel ilgi turizmine yeni ürünler kazandırmaya devam ediyor.
KKTC’deki 11 sağlık kuruluşu, Dünya’da Sağlık Turizmi’nin gelişmesi için tarihi bir adım olarak nitelendirilen Uluslararası Online Hasta Yönlendirme Sistemi map2heal tarafından akredite edildi.
ATAOĞLU: “ACININ VE MECBURİYETİN ÜZERİNDEN KAZANÇ HESABI YAPILAMAZ”
Girne açıklarında yaşanan ve hepimizi derinden üzen gemi faciasının ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışlar kabul edilebilir değildir.
GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME
6 Eylül 2026 tarihinde sabah saatlerinde Güngör Çöp Alanı’nda meydana gelen yangının ardından, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim başkanlığındaki teknik ekip bölgede kapsamlı inceleme ve denetimlerde bulunmuştur.
Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında mutfak ekipmanlarının temin, tahsis ve iadesine ilişkin protokol imzalandı.
15 KIBRISLI TÜRK ŞEHİT, ATLILAR ŞEHİTLİĞİ’NDE DÜZENLENEN DEVLET TÖRENİYLE TOPRAĞA VERİLDİ.
Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) tarafından kimlik tespitleri tamamlanan 15 Kıbrıslı Türk şehit, Atlılar Şehitliği’nde düzenlenen devlet töreniyle toprağa verildi.