KKTC, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “KKTC Kültür Günü” etkinliğiyle tanıtılıyor.
Ataoğlu: “KKTC ile Azerbaycan arasında kurulan köprünün daha da güçlenmesi için çalışıyoruz”
Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu. Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.
Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.
“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi
ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"
Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”
KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.
Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
Ataoğulu: "20 Temmuz, özgürlük mücadelesinin simgesidir"
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 52. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı'nın, halkın özgürlüğe, güvenliğe ve geleceğe umutla bakmasının önünü açtığını vurguladı.
Girne Antik Limanı'ndaki tarihi gümrük binası sergi salonuna dönüştürüldü
Girne Antik Limanı'nda yer alan tarihi gümrük binası, limanın geçmişini anlatan daim fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak sergi salonuna dönüştürüldü.