Posted: Jun 10, 2016

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel Paydaşları olan KITOB ve KITSAB Arasında Teşvik Protokolü İmzalandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel paydaşları olan KITOB (Kıbrıs Türk Otelciler Birliği) ve KITSAB (Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği) arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizm pazarına ve destinasyon arttırımı konusunda yapılacak olan teşvik protokolü, Bakanlık binası toplantı salonunda imzalanmıştır.

Protokol ;1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2018 tarihli Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KKTC’ye taşınan turistlere yönelik olarak tur operatörleri ile KITSAB üyesi turizm ve seyahat acentelerine ödenecek teşviklerin denetim kriterlerini içerir.

Protokole göre; Müracaat şartları belirlenmiştir.Charter seferler için yapılacak başvurular, sefer tarihinden en geç 3 iş günü sonra, kapalı gruplar ve özel ilgi gruplarına ilişkin ilk müracaatlar ise grubun KKTC’ye gelişinden en geç 3 iş günü önce Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’ne ulaştırılmalıdır. Bunlar dışındaki başvurular ise operasyonun gerçekleşmesini müteakip en geç 3 ay içinde yapılacaktır. Belirtilen tarihleri geçen başvurular kabul edilmeyecektir.

Yerinde yapılması gereken denetimler Bakanlık, KITSAB ve KITOB personelinin oluşturduğu “Mobil Denetim Ekibi” tarafından yapılacaktır. Gerçekleşmeler sonrasındaki detaylı dosya denetimleri ise, yine Bakanlık, KITSAB ve KITOB personelinden oluşan “Denetim Ekibi”  tarafından gerçekleştirilecektir.

Mobil Denetim Ekibi tarafından yapılacak denetimler sırasında, özel ilgi grupları ve kapalı grupları için otellerden onaylı isim listeleri alınacak olup, charter gruplar için ise otellerden inhouse ve voucher kontrolü  ile yapılacaktır.
Denetimler sırasında ve/veya herhangi bir acil ihbar durumunda taraflardan herhangi birinin veya birden fazlasının denetime katılamaması durumunda, denetimi yapacak taraf ve/veya taraflar tek başına tam yetkili sayılacak ve böylesi durumlarda yapılan denetim sonuçları tüm taraflarca kabul edilecektir.
  
Protokol ile, 1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2018 tarihli Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KITSAB ve KITOB’a 1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2016 tarihleri arasında yapacakları denetimler için katkı sağlanacaktır. Her turist için 2.-€ olacak olan katkı miktarı Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’ndan karşılanacak olup,  KITSAB ve KITOB’un herbiri için yıllık 60,000.-€’yu aşmayacaktır.


Read more
Posted: Jun 10, 2016

Turizm ve Çevre Bakanı ,Fikri Ataoğlu 40. KKTC Uluslararası Fuarı Açılışına Katıldı

Turizm ve Çevre Bakanı ,Fikri Ataoğlu 40. KKTC Uluslararası Fuarı açılışına katıldı.

Read more
Posted: Jun 8, 2016

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Anıtkabir Ziyaret Etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Ankara’da temaslarını sürdürüyor. Ataoğlu ve beraberinde Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Kazım Türkan ile Birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi İstirahatgahı Anıtkabri ziyaret ettiler.

Read more
Posted: Jun 8, 2016

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Ve Beraberindeki Heyet, TC Başbakan Yardımcısı Ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakan Tuğrul Türkeş'i Ve TC Turizm Ve Kültür Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı’yı Ziyaret Etti

Temaslar yapmak üzere Ankara'ya giden KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu , Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Ismet Esenyel, Özel Kalem Müdürü, Kazım Türkan 65. TC, Hükümetinde yeniden Kıbrıs işlerinden sorumlu Başbakan yardımcılığı görevine atanan Yıldırım Tuğrul Türkeş'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Read more
Posted: Jun 8, 2016

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Türkiye Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız ile Görüştü.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberinde Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Kazım Türkan TUTAP Başkanı Fikret Yıldız İle Ankara’da görüştü.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberinde Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Kazım Türkan TUTAP Başkanı Fikret Yıldız İle Ankara’da görüştü.

 

Turizm Tanıtma Platformu Başkanı Fikret Yıldız; Bu ziyaret için şeref duyduklarını belirterek konuşmasına başladı. 2009 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal ve uluslar arasi alanda hak ettigi duzeyde Tanıtılmasi Misyonu ile kurulan TUTAP platformu olarak, Dünya mirası tanitimi projesine Kıbrıs’ı da ilave etmek üzere sivil toplum örgütleri isbirligiyle KKTC’ nin Temmuz ayında  yapılacak bir organizasyona detaylı  bir program çerçevesinde dahil etmek amacıyla çalışmalarına başladıklarını belirtti. Bu bağlamda Turizm ve Çevre Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olacaklarını kaydeden Yıldız; Birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Bakan Fikri Ataoğlu; Kuzey Kıbrıs için 2 milyonluk turizm hedeflerimizin ikiye katlanması amacıyla, 80 milyonluk anavatanımızdan soydaslarimizi ve kardeslerimizi Adamıza davet ederek bu rakamı 5 milyona cikartmak icin plan ve projeler üzerine çalışıyoruz. Büyükşehir belediyelerinde düzenlenecek olan KKTC tanıtım günleri yaz sezonunda şekillenecektir, dedi. Bakan Ataoğlu;Turizm Tanıtma Platformu ve Turizm gönüllüleriyle işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyuyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

 

 Ziyarette Kültürümüzü tanıtıcı Lefkara işi hediye takdim edildi. TUTAP tarafından hazırlanacak kataloğa KKTC ‘nin de  katılacağı konusunda hemfikir olundu.

Read more
RSS
First293294295296298300301302Last

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
567
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Read more
89
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Read more
10
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

 Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak

Read more
11
“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi

Read more
1213141516
1718
KKTC’nin 42’nci Yılı Mersin’de “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Kutlandı

KKTC’nin 42’nci Yılı Mersin’de “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), uluslararası tanıtım çalışmalarını Mersin’de düzenlenen “Ada Kıbrıs” sergisiyle sürdürdü. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayesinde, KKTC Mersin Başkonsolosluğu ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi, kuruluşunun 42’nci yıl dönümü kapsamında Mersin Marina’da ziyaretçilere açıldı.

Read more
19
Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni  Girne’ye taşıdı

Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni Girne’ye taşıdı

13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi 5 Aralık 2025 tarihine kadar Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin izlenimine sunuluyor

Read more
20
BAŞBAKAN YARDIMCISI, FIKRI ATAOĞLU 20-22 KASIM 2025 TARIHLERI ARASINDA POLONYA'NIN BAŞKENTI VARŞOVA'DA DÜZENLENEN ITTF VARŞOVA 2025 POLONYA TURIZM FUARI'NA KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, FIKRI ATAOĞLU 20-22 KASIM 2025 TARIHLERI ARASINDA POLONYA'NIN BAŞKENTI VARŞOVA'DA DÜZENLENEN ITTF VARŞOVA 2025 POLONYA TURIZM FUARI'NA KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun da katıldığı fuarda, Bakan Ataoğlu'na Müsteşar Serhan Aktunç eşlik etti.

Read more
21
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI'NA BAĞLI ÇEVRE KORUMA DAIRESI ÜLKE GENELINDE MOTORLU TAŞIT EGZOZ EMISYON ÖLÇÜMLERINI SÜRDÜRÜYOR.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI'NA BAĞLI ÇEVRE KORUMA DAIRESI ÜLKE GENELINDE MOTORLU TAŞIT EGZOZ EMISYON ÖLÇÜMLERINI SÜRDÜRÜYOR.

AB finansmanı ile yenilenen motorlu taşıt egzoz emisyon denetim cihazları yapılan denetimlerde kullanılmaya başlandı.

 

Read more
22
BAKAN ATAOĞLU, POLONYA ZIYARETINDE BÜYÜKELÇI DENKTAŞ'I MAKAMINDA ZIYARET ETTI.

BAKAN ATAOĞLU, POLONYA ZIYARETINDE BÜYÜKELÇI DENKTAŞ'I MAKAMINDA ZIYARET ETTI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, katıldığı turizm fuarı vesilesiyle bulunduğu Polonya'nın başkenti Varşova'da, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç ve KITSAB Başkanı Oğuz Akançay Bakan Ataoğlu'na eşlik etti.

Read more
23
24252627282930
1234567

Archive