Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Girne Belediyesi katkılarıyla Girne Antik Liman’da yer alan Turizm Şöleni, gece saatlerine kadar sürecek.
“ARA ELAMAN YETİŞTİRMEK, HEM ÜLKENİN İSTİHDAM SORUNUNU, HEM DE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ SIKINTISINI BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERECEKTİR”
"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"
Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.
Turizmin incisi Girne, turizm şölenine ev sahipliği yapıyor…
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü
"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.
Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”
Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı.
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.
Ataoğlu'nun mesajı; "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir.
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.
Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur.