Zaimağaoğlu, yarışmaya 14 Mart 2025 - 5 Mayıs 2025 tarihleri arasında başvuru kabul edileceğini açıkladı
Sömestr tatilinde müze ve ören yerleri ücretsiz
ATAOĞLU; “HEDEFİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE YÖNETİMİ”
Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayesinde, Türkiye ile KKTC arasındaki sağlık turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Sağlık Turizmi Geliştirme Toplantısı, dün Girne’de başladı.
- Yazar ve Ressam Heidi Trautmann’ın Kültür Dairesi koordinasyonu ile Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla basılan Doğa ve Ben isimli kitabının tanıtım sergisi ve imza günü düzenleniyor
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.
“Cumhuriyet Korteji”
Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.
yüzde 22,2 oranında bir artış
Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri
14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI
Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası Baklava Festivali bu yıl KKTC’de yapılıyor.
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA
Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;
“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”
Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor
Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak
“Saraydan Kız Kaçırma”
“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi
Baf açıklarında meydana gelen son deprem
Bakan Ataoğlu açıklaması;
KKTC’nin 42’nci Yılı Mersin’de “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Kutlandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), uluslararası tanıtım çalışmalarını Mersin’de düzenlenen “Ada Kıbrıs” sergisiyle sürdürdü. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayesinde, KKTC Mersin Başkonsolosluğu ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi, kuruluşunun 42’nci yıl dönümü kapsamında Mersin Marina’da ziyaretçilere açıldı.
Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni Girne’ye taşıdı
13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi 5 Aralık 2025 tarihine kadar Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin izlenimine sunuluyor
BAŞBAKAN YARDIMCISI, FIKRI ATAOĞLU 20-22 KASIM 2025 TARIHLERI ARASINDA POLONYA'NIN BAŞKENTI VARŞOVA'DA DÜZENLENEN ITTF VARŞOVA 2025 POLONYA TURIZM FUARI'NA KATILDI.
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun da katıldığı fuarda, Bakan Ataoğlu'na Müsteşar Serhan Aktunç eşlik etti.
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI'NA BAĞLI ÇEVRE KORUMA DAIRESI ÜLKE GENELINDE MOTORLU TAŞIT EGZOZ EMISYON ÖLÇÜMLERINI SÜRDÜRÜYOR.
AB finansmanı ile yenilenen motorlu taşıt egzoz emisyon denetim cihazları yapılan denetimlerde kullanılmaya başlandı.
BAKAN ATAOĞLU, POLONYA ZIYARETINDE BÜYÜKELÇI DENKTAŞ'I MAKAMINDA ZIYARET ETTI.
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, katıldığı turizm fuarı vesilesiyle bulunduğu Polonya'nın başkenti Varşova'da, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç ve KITSAB Başkanı Oğuz Akançay Bakan Ataoğlu'na eşlik etti.
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı
KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı