GAZiANTEP'TE "KUZEY KIBRIS ÇOK YAKINDA" TEMALI TANITIM YAPILDI

GAZiANTEP'TE "KUZEY KIBRIS ÇOK YAKINDA" TEMALI TANITIM YAPILDI

"YAZ DÖNEMİNDE OTELLERDEKİ DOLULUĞUN YÜZDE 80'LER CİVARINA ERİŞTİĞİNİ BELİRTMEK İSTERİM"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkede kış turizmine yönelik çalışmalarla kışın durağan dönemini yaz aylarındaki hareketlilikle yarışır duruma getirdiklerini belirterek, kışın otellerdeki doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını bildirdi.

Ataoğlu, Gaziantep'te bir otelde "Kuzey Kıbrıs Çok Yakında" temalı tanıtım programında yaptığı konuşmada, kent insanı tarafından çok sıcak karşılandığını söyledi.

KKTC'nin bir turizm adası olduğunu vurgulayan Ataoğlu, "Ülkem ülkeniz, ülkeniz ülkem. Bu nedenle ülkeniz KKTC her tarafı görülmeye değer bir ada. Adayı görüp keşfetmeniz gerekir. Bu adayı keşfettiğiniz zaman, 'Bizim de bir adamız vardır' diyeceğinizden endişe duymuyorum" dedi.

Ataoğlu, KKTC'nin önde gelen sektörlerinin birinin eğitim olduğunu dile getirdi.

Buna ilişkin verileri aktaran Ataoğlu, "106 ülkeden 100 bin civarında öğrenciyi barındırıyoruz. Üniversitelerimiz kendilerini o kadar geliştirdi ki iki üniversitemiz başarılı yönetim ve ciddi yatırımlarıyla kendi hastanelerini kurdu. Gurur duyduğumuz düzeyde sağlık hizmeti veriyorlar. Dünyadaki turizm örgütünün içerisinde KKTC olarak sağlık turizm adı altında yerimizi aldık." ifadelerini kullandı.

Bakan Ataoğlu, inşaat sektöründe de etkili olduklarına değindi.Turizmle verileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Ataoğlu, şöyle konuştu:

"Otellerimizin ciddi atılımları yine dünyaya meydan okurcasına tam donanımlı, bize yakışır otellerdir. 23 bin yatak kapasitene sahibiz.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında açılacak yeni otellerle 30 bini hedefliyoruz. Kış turizmi ile ilgili yapmış olduğumuz hareketler sonrasında ülkemizdeki kışın durağan dönemi yaz dönemiyle yarışır duruma getirdik. Yaz döneminde otellerdeki doluluğun yüzde 80'ler civarına eriştiğini belirtmek isterim."

Print
Posted: Jul 8, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
14151617
"AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması"

"AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) işbirliğinde yapılan "AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması" organizasyonunun gala gecesi düzenlendi.

Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive