Ataoğlu: " OTELLERİMİZDE, YERLİ ÜRÜNLERİN DAHA ÇOK TERCİH EDİLMESİ ADINA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Ataoğlu: " OTELLERİMİZDE, YERLİ ÜRÜNLERİN DAHA ÇOK TERCİH EDİLMESİ ADINA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Lapta Belediyesi ile ÇAMSEV işbirliğiyle düzenlenen Çamlıbel Bucak Panayırı Domates Festivali’nin 7. cisi düzenlenen törenle açıldı.

3 gün sürecek festival, renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Lapta Belediyesi ile Çam Sev Çamlıbel işbirliğiyle düzenlenen festivale, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve milletvekilleri ile bölge halkı katıldı.

Yusuf Akmandor Ekolojik Pazar ve Eko Market Festival Alanı’nda yer alan etkinlik, kurdele kesimi ve stantların gezilmesiyle başladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada festivallerin insanların ekonomik kalkınmasına ve ülke kültürünün tanıtılmasına katkı koyduğuna işarete ederek, festivallarin bölge insanının kaynaşmasına da vesile olduğunu söyledi.

Ataoğlu, ülkedeki kültürün en iyi şekilde tanıtılması ve yerli ürünlerin otellerimizde de daha çok tercih edilmesine yönelik çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerek, bu tür organizasyonların ülke tanıtımına büyük yarar sağladığını söyledi

ÇAMSEV Başkanı Adıgüzel Akdeniz de, bölgelerinde yetişen ‘domatesi’ festivalin ana teması olarak seçtiklerine işaret ederek, festivallerin halk pazarları olduğunu ve bölgesel ürünlerin sergilenmesine olanak sağladığını söyledi.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ da sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, sadece festivallerde değil bölgede yapılacak diğer işlerde de oluşturacakları halk konseyleri ile sivil toplum örgütleri, dernekler ve tüm vatandaşlarla birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de yaptığı konuşmada ülkenin farklı yerlerinde değişik temalarda düzenlenen festivallerin, Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılması ve yerel ekonomik katkı anlamında önemli olduğunu belirterek, özellikle tarımsal ürünler konusunda farkındalık yaratıldığını ifade etti.

Şahali, domatesin kalitesi konusunda son günlerde yaşanan tartışmalara da değinerek, üreticilerin geçmişe oranla nitelikli ürün yetiştirme konusunda daha duyarlı olduğunu, devletin de gıda güvenliği konusunda önlem ve denetimleri artırdığını söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de, Çamlıbel’in toprağı, suyu, havası ve tarihi dokusuyla çok özel bir belde olduğunu kaydederek, bölgede yetiştirilen ürünlerin yanısıra tüm yerli ürünlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Töre, tarımda bilimselliğin öne çıkarak üretici ve tüketicinin de korunması gerektiğini ifade etti ve Türkiye’den gelen suyun en erken zamanda tarımsal kullanıma verilip üretimde kalite ve bolluk olmasını diledi.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da ülke genelinde birçok festivalin yapıldığını anımsatarak, bu festivallerin insanları yakınlaştırdığını söyledi.

Eroğlu, festivallerin KKTC halkının devleti ile var olduğunun önemli göstergelerinden olduğunu kaydederek, bu tür festivallerin devamını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından festival, dans gösterileri ve müzik dinlentileriyle devam etti.

Print
Posted: Jul 30, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
22232425262728
293012345

Archive