Çevre konusunda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Çevre konusunda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla ‘çevre’ konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Çevre Koruma Dairesi tarafından Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

Okul öğrencilerinin çevre konusunda bir dizi etkinlikler düzenlediği organizasyonda Bakan Özyiğit ile Bakan Ataoğlu çocuklara çevre ile ilgili görsellerin bulunduğu boyama kitabı, okul cüzdanı ve boya malzamesi dağıttılar.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada çevre eğitiminin öncelikli amaçlarından birinin çevreye ve çevre sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ataoğlu, Bakanlık olarak çevre sorunlarının ortadan kaldırılmasının, sorunların oluşmadan önce eğitim yolu ile önlenmesi için geleceğin büyükleri olan çocuklara bu bilinci aşılamayı kendilerine misyon edindiklerini vurguladı.

Çevre sorunlarındaki artışın, çevre eğitimine olan ihtiyacı arttıracak boyutlara ulaştığını da ifade eden Ataoğlu, ilk olarak 9’uncu sınıflara çevre dersini müfredata eklettiklerini, önümüzdeki dönemde de hedeflerinin çevre eğitim dersini tüm sınıfların müfredatına koydurmak olduğunu belirtti. 

Çevre koruma Dairesi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği ve Taşkent Doğa Parkı’na  etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür eden Ataoğlu, çocukların çevre konusunda aldıkları eğitimi büyüklere de ileteceğini kaydetti.

Bakan Ataoğlu, 1 Haziran Dünya Çocuk, 3 Haziran Bisiklet ve 5 Haziran Dünya Çevre günlerinin üçünün birden sembolik bir şekilde kutlanmasını temenni etti.

ÖZYİĞİT

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit gerçekleştirdiği konuşmada çocuklarımızın çevre ve doğa bilinci ile yetişmesi adına Çevre haftası’nı Çocuk ve Çevre Haftası olarak düzenlenmesinin çok daha anlamlı ve önemli olacağını belirterek önümüzdeki yıl içerisinde bunu çalışma takviminin içerisine konulabileceğini ifade etti. 

Toplum olarak çevre duyarlılığı ve bilinci konusunda çocuklara doğru rehber olunamadığına dikkat çeken Özyiğit çocukların çevreyi,doğayı,ülkelerini ve Dünya’yı koruyacak bilinçle yetişmesinin önemine vurgu yaparak bu bilincin oluşturulmasında hem ailelere hem de eğitimcilere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Özyiğit ayrıca çocukların bu dönemde edinecekleri çevre doğa bilinciyle büyüklerin yapamadıklarını yaparak gelecek nesillere daha temiz daha yaşanabilir bir Dünya bırakacaklarına inandığını ifade etti.

Özyiğit konuşmasının sonunda bu bilincin oluşturulması adına katkı koyan herkese de teşekkür ederek böylesi etkinliklerin artarak devam etmesi gerekdiğine dikkat çekti.


Print
Posted: May 29, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
2223
Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
24
Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Ataoğlu:“Rauf Raif Denktaş, dünya barışının 
simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı” 

Read more
25262728
293012345

Archive