KKTC SAĞLIK TURİZMİ KONFERANSI VE ÇALIŞTAYI BAŞLADI Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEDE SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA YASA VE TÜZÜKLERDE YAPTIĞIMIZ DÜZENLEMELER YÜRÜRLÜĞE GİRMEYE BAŞLADI

KKTC SAĞLIK TURİZMİ KONFERANSI VE ÇALIŞTAYI BAŞLADI Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEDE SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA YASA VE TÜZÜKLERDE YAPTIĞIMIZ DÜZENLEMELER YÜRÜRLÜĞE GİRMEYE BAŞLADI

KKTC SAĞLIK TURİZMİ KONFERANSI VE ÇALIŞTAYI BAŞLADI...
Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEDE SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA YASA VE TÜZÜKLERDE YAPTIĞIMIZ DÜZENLEMELER YÜRÜRLÜĞE GİRMEYE BAŞLADI, BU ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK.”
“SAHİP OLDUĞUMUZ ZENGİNLİKLERİN FARKINDAYIZ, SAĞLIK TURİZMİNİ ÜLKEMİZE KAZANDIRACAK VE ÜLKE İÇİ TURİZM GELİRLERİNİ ARTIRACAĞIZ.”
Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve himayelerinde düzenlenen, 1’inci Sağlık Turizmi Konferansı ve Çalıştayı Girne’de başladı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu açılışta yaptığı konuşmada ,Dünya Turizm Örgütü’nün, turizm sektörünün önümüzdeki 20 yılda büyümeye devam edeceği ve 2020 yılı itibarıyla 2 trilyon dolar hacme ulaşacağının öngördüğünü anlattı.
Ataoğlu, ülkede sağlık turizmini geliştirmek amacıyla Türkiye’de olduğu gibi bu alanın teşviklendirilmesi,çağdaş ülkeye uygun işlevi yüksek yasalar ve tüzüklerle desteklenmesi ve denetlenmesi konusunda gerekeni yapmaya kararlı olduklarını belirtti.
Ataoğlu, “Fasıl 96 yollar ve binalar yasası altında olan yollar ve binalar değişiklik tüzüğünde yapılan çalışmanın yürürlüğe girdiğini söyleyerek, artık kamusal ve kurumsal alanlarda yapılacak olan inşalarda engelliler ve ileri yaş Turizmi için düzenleme yapılmasının mecburi olduğunu vurguladı.
Bu kapsamda yapılan çalışmalar ve düzenlemeler hakkında bilgi veren Ataoğlu, ülke turizminde yaşanan gelişmelere de değindi.
Çalıştayın açılışında konuşan Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan da sağlık turizmini geliştirme projesini tanıtarak, projenin Sağlık ve Turizm bakanlıkları himayesinde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi desteği ile Kıbrıs SağlıkTurizmi Konseyi yürütücülüğünde hayat bulacağını belirtti.
Savaşan,sağlık turizmiyle ilgili paydaşların yer aldığı çalıştayla başlayan proje kapsamında 4 ayın sonunda bir Turizm Master Planı hazırlamayı hedeflediklerini de kaydetti.
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak da, Türkiye’de sağlık turizminin geliştirilmesi için yaptığı çalışmalara değindi ve Sağlık Turizmi Konseyi ile yaptıkları işbirliğiyle, KKTC’nin konseye 54’üncü ülke olarak kabul edildiğini belirtti.
Bakan Ataoğlu,TÜBİTAK projesi olarak hayata geçirilen ve 87 ülke 148 ofisi birbirine on-line bağlayan sağlık turizm on-line rezervasyon sistemi Map 2 heal’a(maptoheal) KKTC’nin kabul edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Ataoğlu, Ülkede sağlık turizmini geliştirmek için Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliğiiçinde çalışmaya devam edeceklerini de kaydetti.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, KKTC’de sağlık turizmini geliştirmenin ciddi bir hedef olduğunu ifade etti.
KKTC’nin coğrafi konumu ve ikliminin çok önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Sucuoğlu, sağlık turizmiyle ilgili altyapı anlamında yetersizliklerin bulunduğunu belirtti.
Bakan Sucuoğlu, Yakın Doğu Üniversite Hastanesi, Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi GAÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi yatırımlarının kaliteyi arttırdığını ancak devlet hastanelerinde de hizmet kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini kaydetti.
Başbakan Hüseyin Özgürgünde çalıştayda yaptığı konuşmada, sağlık turizmi master planı hazırlanmasına yönelik çalıştayınverimli geçmesini dileyerek, günümüzde dünya genelinde sektörler arasındaki ciddi rekabet ortamından sağlık turizmi sektörününde payına düşeni aldığını dile getirdi.
Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çevre sorunları ve beslenme bozukluklarının insan sağlığını tehdit ettiğini ve işgücü verimini azaltan yaşam ortamlarına neden olduğunu kaydeden Özgürgün,buna paralel günümüzde deniz güneş kültür turizmi yanındasağlık turizminin de dünyada büyük önem kazandığını vurguladı.
Sağlık seyahati ve hizmetlerinin dünya ekonomisinde en hızlı gelişen; şekillenen tür olduğunu söyleyen Özgürgün, 2010 yılı itibarıyla dünyada bu konuda ortaya çıkan ekonominin boyutunun 60 milyar dolar olarak açıklandığını anımsattı.

Print
Posted: Dec 24, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
22232425262728
293012345

Archive