Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarının temel atma törenine katıldı.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarının temel atma törenine katıldı.

Denktaş ailesinin, devlet ve hükümet yetkilileriyle Türkiye’den konukların ve vatandaşların katıldığı temel atma töreninde sırasıyla; TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşma yaptı.

Akıncı, konuşmasında Denktaş’la ilgili anılarını anlattı, konuklara Denktaş’ın kendisine gönderdiği şiiri okudu.

Anıt mezarın olduğu bölgenin çevre temizliğiyle ilgili bazı eleştirilerde de bulunan Akıncı, “Tören günlerinde ya da özel bir günde kırık lambaların değiştirildiğini, etrafın temizlendiğini, çevreye biraz dikkat edildiğini görüyorum ama yılın geriye kalan 364 gününde buraları öyle değil. Buna hakkımız yok. Rauf Denktaş, bu topluma yıllarını verdi, onun aziz hatırasına saygı gösterme sırası hepimizde” dedi.

Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezar ve müzesinin temeli bugün öğle saatlerinde atıldı.

Temel atma törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 28’inci Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39’uncu Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Ana Muhalefet Partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman katıldı. Kurucu Cumhurbaşkanı’nın oğlu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve diğer aile fertleri de törende hazır bulundu.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Ardından konuşmalara geçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Türk Silahlı Kuvvetleri Temsilcisi Orgeneral Musa Avsever da temel atma töreninde katıldı. Törende, konuklara Kurucu Cumhurbaşkanı’nın gençlere hitaben yaptığı konuşma dinletildi.

Print
Posted: Nov 15, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Archive