Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın yurtdışında turizm ürün tanıtım ve pazarlanmasına yönelik açtığı konkur sonuçlandı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın yurtdışında turizm ürün tanıtım ve pazarlanmasına yönelik açtığı konkur sonuçlandı.

14 aylık tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini kapsayan Sözleşmeyi Bakanlık adına imzalayan Müsteşar İsmet Esenyel, 35 firmanın katıldığı konkurun Turizm örgütleri, sivil toplum ve üniversitelerin katılımı ile şeffaf bir süreçle yürütüldüğünü ifade etti, kazanan firmaları kutladı.

Esenyel, Turizmdeki hedefler ve planlama hakkında da bilgi verdi.

Ekim ve Haziran arasını kapsayan kış turizmde Doğu Avrupa’dan yüzde 23’lük artış beklendiğini, turist sayısındaki artışın 2017 geneline de yansıyacağını kaydeden Esenyel, tanıtımla da öncelikli Türkiye pazarı ve takiben İngiltere Almanya ve İskandinav pazarlarının düşünüldüğünü belirtti.

Yurtdışı tanıtım, fuar ve diğer pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine yaklaşık 1 milyon Euro’luk finansman ayrıldığını açıklayan Esenyel, slogan olarak da ‘Kıbrıs’ta sizin de bir adanız var’ mottosunun kullanılacağını söyledi.

Sözleşmenin taraflarından DDF Firması Genel Müdürü Doğan Ekmekçi de Türkiye Turizm Bakanlığı tanıtım faaliyetlerinde kazandıkları lan 12 yıllık tecrübeyi KKTC için de en iyi şekilde kullanmak istediklerini söyledi.

Çehreli Consulting sahibi Sehnaz Cehreli Shefikl de KKTC’nin Akdeniz’de önemli bir turizm noktası olduğunu, bu kapsamda Kuzey Kıbrıs ile ilgili yurtdışı tanıtımında yeni bir algı oluşturmak istediklerini ifade etti.

Print
Posted: Oct 28, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive