TURZİM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, GLOBAL SAĞLIK TURİZMİ ZİRVESİ VE FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

TURZİM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, GLOBAL SAĞLIK TURİZMİ ZİRVESİ VE FUARININ AÇILIŞINA KATILDI

Sahip olduğumuz oteller, üniversite ve sağlık kuruluşlarımız ile bütün dünyaya sağlık turizmi için kucak açıyoruz.“Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı (Health Sumex)” Türkiye’de gelişen sağlık sektörünün nabzını tutmak için, sektörün liderlerini, karar alıcılarını, uzmanlarını ve özel sektör temsilcilerini Ankara’da bir araya getiriyor. Üst düzey yoğun katılımın gerçekleştiği açılışa; T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Global Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr.Fawzi Yousef Qasem Al Hammouri, MEDİASA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, büyükelçiler, milletvekilleri ve basın mensupları katıldı. 

40 ülkeden 300 kişinin (yurtdışı heyetleri, ticaret odası başkanları, hastane sahipleri, turizm şirketleri sahipleri) katıldığı fuar ve zirve 3 gün sürecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Halen uluslararası akredite olmuş sağlık kuruluşları ve hastane sayısı 48 olup bu sayının ülkemizdeki sağlık sektörünün gelişmişliğine paralel olarak artırılması gerekmektedir. Bu konuda, gerek ilgili kamu kuruluşları gerekse sektörle birlikte yoğun bir iş birliği içerisine girilecektir." dedi.

Avcı, Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı'nın açılış töreninde, Türkiye'nin destinasyon olarak, farklı tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile kültür, inanç, kış ve gastronomi gibi pek alanın yanı sıra sağlık turizmi bakımından da büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını belirtti.

En önemli alternatif turizm türlerinden sağlık ve termal turizm konusunda, öncelikli olarak ülke genelindeki potansiyel yatırım alanlarının tespit edildiğini bildiren Avcı, Termal Turizm Master Planı'nda kısa dönem için 50 bin yatak kapasitesi hedeflendiğini dile getirdi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sağlık turizminde ülke olarak somut adımlar atıp gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Bunun sonuçlarını da almaya başladık.” Dedi.

Ataoğlu: “Turizmde rekabetçi pazara odaklanmayı çevreyle uyumlu stratejiler geliştirmeyi kendini sürekli yenileyen yönetim zihniyeti geliştirmek zorundayız. Turizm sektörü önümüzdeki 20 yılda büyümeye devam edecek önümüzdeki sezon itibariyle 2 trilyon dolar hacme ulaşacağını biliyoruz. Hızlı küresel gelişmelerde sağlık alanında öne çıkan ülkemiz sağlık turizminin ana destinasyonu haline geliyor. Yavru vatanımız KKTC 1,5 saatlik uçuş mesafesinde. Sahip olduğumuz oteller, üniversite ve sağlık kuruluşlarımız ile bütün dünyaya sağlık turizmi için kucak açıyoruz.”

KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Anavatan Türkiye 1974 Barış Harekatından sonra siyasi, ekonomik, sportif alanda uygulanan acımasız ambargolar nedeniyle büyük sıkıntılar çeken Kıbrıs Türk halkının her zaman karşılıksız yanında olmuştur. 

Dünya sağlık turizminde özellikle son 10 yıldır çok ciddi gelişmeler kaydedilmektedir. KKTC’de ise 2010’dan itibaren Sağlık turizminde küçük adımlar atılmaya başlamıştır. Özellikle şuanda hizmet veren tıp fakültesi ve hastanesinin yanı sıra 15 kasımda açılacak olan ikinci tıp fakültesi hastanesi ve 2017 yılında açılması planlanan üçüncü tıp fakültesi hastanesi ile sağlık turizminde oldukça yüksek kapasiteli sağlık hizmetleri ve hotelcilik hizmetini birlikte verme imkanı doğacaktır.

Özel Hastanelerin kalitesinin artması ve Devlet Hastanelerimizin altyapı eksikliklerinin, sağlık personel eksikliğinin giderilmesi ile sağlık alanında ki hizmet kalitesinin artacağı bir gerçektir.
Sağlık turizminde tedavi amaçlı gelen turistlerin öncelikle aldıkları tıbbi hizmet, hotelcilik, yapancı dil bilme, kalite ve misafirperverlik büyük önem arz etmektedir. 

Günümüzde 22 bin yatak kapasitesine sahip olan Kuzey Kıbrıs turizmi önümüzdeki 5 yıl içinde 30 bin yatak kapasitesine ulaşması planlanmaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık turizminde tüp bebek, estetik cerrahi, göz hastalıkları, kardiyovasgüler alanında yavaş yavaş öne çıkmaktadır.

Kıbrıs Türk halkı,1974’den bu yana ambargolar sebebiyle çok sıkıntılar yaşadı. Bugün gençlerimiz hiçbir ülkede spor yapamıyor, müsabakalara katılamıyor. Ana vatanımızın sağladığı katkılarla ayakta duruyoruz. Gelecek için umut taşıyoruz. Turizm hizmet sektörü olarak gelişmesini istediğimiz, önemsediğimiz bir konu. Son 10 yılda sağlık turizminin de çok ciddi bir pay aldığı görülüyor. 

Denizimiz, kumumuz, ılıman havamız, coğrafik bölgemiz, güvenilir bir ülke olmamız, bizlere diğer turizm çeşitleri yanında sağlık turizminde de büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Global Sağlık Turizm Zirvesi ve fuarında gördüğümüz ve tanık olduğumuz gelişmeler önümüzdeki süreçte sağlık turizminin enine boyuna tartışılması ve bu konuda master planın hazırlanması ile birlikte yol haritasının biran önce tespit edilmesini göstermektedir.

Print
Posted: Oct 19, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Federal Almanya Baden Würtemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi heyetlerini kabul etti.

Read more
2728291
ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dener Öymen Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) 1977’den itibaren KITREB Başkanlığı yapmış, eski başkanlardan oluşan heyeti kabul ederek görüştü.

Read more
23
456
KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

Kuzey Kıbrıs turizmde güzel bir ivme yakaladı.

Read more
78
Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
9
"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır" sloganıyla emekçi kadınlar dayanışma etkinliğine katıldı.

Read more
10
11121314
ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Read more
17
181920
AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi yayınları kapsamında 2006 yılında basılan son kitabın ardından ilk kez Ahmet An’ın Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022) isimli kitabı Kültür Dairesi tarafından yayımlandı.

Read more
2122
KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

Kültür Dairesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılına ithafen düzenlediği Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’nın ödül töreni bugün, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde yapıldı.

Read more
2324
25262728293031
1234567

Archive