ORMAN DAİRESİ

ORMAN DAİRESİ

ORMAN DAİRESİ BASIN BİLDİRİSİ

Geçtiğimiz hafta Hava sıcaklıklarının yüksek, bağıl nemin düşük ve rüzgarların şiddetli olmasından dolayı Ateşli Piknik alanlarında da Ateş yakmak 2. bir emre kadar yasaklanmıştı. 

Meteorolojik verilere göre hava sıcakları ve rüzgâr şiddeti nispeten azalmıştır. Dolayısıyla ateşli pikniğe kapatılan piknik alanları bugünden itibaren yeniden ateşli pikniğe açılmıştır. 

          Halkımıza sadece belirlenen bölgelerde ateşli piknik yapmak serbest bırakılmıştır. Ateşli piknik alanları dışında ateş yakmak kesinlikle yasaktır. 

Yürürlükteki yasalara göre 31 Ekim tarihine kadar her ne maksat ile olursa olsun ateş yakılamaz ve bu maksat için izin verilemez.

           Ateşli pikniğe açık bölgeler; Alevkayası, Salamis, Darboğaz, Kantara, Kalkanlı, Balalan, Yeşilköy Su Depoları, Taşkent ve Karşıyaka-Kozanköy Üçyol Piknik Alanlarıdır. Saat 8:00- 20:00 saatleri arasında kontrollü bir şekilde ateşli piknik yapılabilecektir.

  Ateşli piknik sahaları içerisinde yakılan piknik ateşinin iyice söndürüldüğünden emin olduktan sonra piknik sahası terk edilmelidir.

Halkımızın konuyla ilgili göstermiş olduğu duyarlılık ve anlayıştan dolayı teşekkür ederiz.

Print
Posted: Jul 1, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
67891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive