Ataoğlu: “SON 1.5 YILDA TURİZMDE ÖNEMLİ BİR BAŞARI HİKAYESİ”

Ataoğlu: “SON 1.5 YILDA TURİZMDE ÖNEMLİ BİR BAŞARI HİKAYESİ”

Ataoğlu: “SON 1.5 YILDA TURİZMDE ÖNEMLİ BİR BAŞARI HİKAYESİ”

“KUZEY KIBRIS KABUL GÖREN BİR DESTİNASYON OLMA YOLUNDA, BU BİLİNÇLE 2019’ A YÖNELİK OLARAK TUR OPERATÖRLERİ NEZDİNDE VE ÇEŞİTLİ MECRALARDA TANITIM VE PAZARLAMA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

• KUZEY KIBRIS MİTT 2018’DE TEMSİL EDİLDİ...
Kuzey Kıbrıs Markası, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Moskova Seyahat ve Turizm Fuarı’nda MITT 2018’de temsil edildi.
Bakanlık ve sektör yetkililerinin ülkemize daha fazla ülkeden turist gönderilmesine ve karşılıklı işbirliği olanaklarının gelişmesine yönelik olarak uluslararası tur operatörleri ile önemli görüşmeler gerçekleştirilen fuarda ayrıca zengin görsellerle donatılmış standımızı ziyaret eden konuklara kitle, kültür, sağlık, eko ve diğer alternatif turizm çeşitleri tanıtıldı.

Rus tur operatörleri, hava yolu şirketleri, seyahat acenteleri, turizm yazarları, turizm teknolojisi üreten firmalar, restoranlar, turizm birlikleri, oteller, gemi turizmi şirketleri, turizm pazarlama şirketleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren birçok profesyonelin ilgi gösterdiği fuarı yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret etti. Bu yıl 25.si gerçekleştirilen fuar, dünyanın da en büyük 5 turizm fuarı arasında gösteriliyor

KUZEY KIBRIS KABUL GÖREN BİR DESTİNASYON OLMA YOLUNDA...

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Kuzey Kıbrıs son 1,5 yılda turizmde önemli bir başarı hikayesine imza attı ve geleceğe güvenle bakıyor” dedi.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünya turizm pazarının küresel, bölgesel ve yerel gelişmelere paralel olarak her geçen gün değiştiğini söyledi. Teknolojik yeniliklerden, politik anlaşmazlıklara ekonomik faktörlere kadar birçok farklı unsurun seyahat eğilimlerini belirlediğini ifade eden Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın kabul gören bir destinasyon olma yolunda ilerlediğini kaydetti. 
Bakan Ataoğlu, çevreyle uyumlu, yenilikçi, sürdürülebilir ve rekabetçi gelişim stratejileri temelleri üzerine oluşturulmuş, misafirperverlik ilkesi ve yaklaşımıyla hizmet sunan güçlü bir turizm sektörü yapısının oluşmaya başladığını ve bakanlık olarak bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

TANITIM VE PAZARLAMA ÇALIŞMALARI DOĞRUDAN ETKİLİ....
2017 yılı sonunda Turizm sektörü ve ekonomisinin, adamıza gelen turist sayısının, toplam yolcu sayılarının, gecelemelerin ve doluluk oranlarının zirve yaptığını ifade eden Ataoğlu,. Tanıtım ve pazarlama çalışmalarının bu rakamlara doğrudan etki ettiğini söyledi.
“Bu bilinçle 2019 ‘a tönelik olarak tur operatörleri nezdinde ve çeşitli mecralarda tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini sürdüreceğiz” diyen Bakan Ataoğlu, "Birçok turizm çeşidi ile ziyaretçilere alternatif tatil imkanları sunan ülkemiz, yaklaşık 22 bin yatak kapasitesi, yüksek standartlı tesislerimiz yanısıra küçük orta ölçekli tesislerde de alternatif turizm çeşitleri ile hizmet vermektedir" şeklinde konuştu.

GELDİĞİMİZ NOKTADA PAYDAŞLARIN ÖNEMİ BÜYÜK
“ İstatistiklere baktığımızda yakalanan nokta ülke tarihinin en yüksek değeri, bu nedenle, turizm sektöründeki son gelişmeleri dikkate alarak, dünyadaki dönüşüm ve yeni turizm eğilimlerini takip ederek, ülkemizin sahip olduğu turizm arz potansiyelini ve ortaya çıkan yeni talepleri de göz önünde bulundurarak harekete geçirmeye odaklanıyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, tatil tercihlerini geçmişten bugüne ülkemizden yana kullanan ülkelerdeki tanıtım organizasyonlarına ve fuarlara özel bir önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs turizminin gelmiş olduğu bu önemli noktada ve sürdürmekte olduğu başarıda, paydaşların vermiş olduğu desteğin öneminin büyük olduğunu kaydetti.

''ADAMIZ DENİZ, KUM VE GÜNEŞ TURİZMİNDEN İBARET DEĞİL''

Bakan Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtım stratejisinde köklü değişikliğe gittiğini vurgulayarak daha önce sadece deniz, kum, güneş temalı tanıtımların sağlık, EKO, spor gibi daha farklı alanlarla zenginleştirildiğini belirtti.

'Kuzey Kıbrıs’ın akla gelebilecek tüm turizm türlerinde, sağlık, spor ve kongre turizminde, en az deniz, kum, güneş kadar olağanüstü bir destinasyon olduğunu ifade eden Ataoğlu, “Bugüne kadar tanıtımlarda güneş üzerinden gittiğimizde tanıtım şeklimizde köklü değişikliğe gittik. Bundan sonraki tanıtımlarımızda tek tek bölgelerimiz üzerinden giderek, bölgesel farklılıkları içeren yeni stratejiler belirliyoruz. Gençlere, sporculara yönelik, sağlık turizmine yönelik sunduğumuz imkanları tanıtmak için geniş yelpazede çalışıyoruz.” dedi

Print
Posted: Mar 19, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Federal Almanya Baden Würtemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi heyetlerini kabul etti.

Read more
2728291
ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dener Öymen Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) 1977’den itibaren KITREB Başkanlığı yapmış, eski başkanlardan oluşan heyeti kabul ederek görüştü.

Read more
23
456
KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

Kuzey Kıbrıs turizmde güzel bir ivme yakaladı.

Read more
78
Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
9
"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır" sloganıyla emekçi kadınlar dayanışma etkinliğine katıldı.

Read more
10
11121314
ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Read more
17
181920
AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi yayınları kapsamında 2006 yılında basılan son kitabın ardından ilk kez Ahmet An’ın Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022) isimli kitabı Kültür Dairesi tarafından yayımlandı.

Read more
2122
KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

Kültür Dairesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılına ithafen düzenlediği Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’nın ödül töreni bugün, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde yapıldı.

Read more
2324
25262728293031
1234567

Archive