Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.


 Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Polis Genel Müdürlüğü yetkilileri, Girne’de düzenlenen toplantıda uygulamanın ayrıntılarını paylaştı.

 
Turizm polislerinin Girne’deki ofisi eski Polis Müdürlüğü yanında bulunuyor. Üniformalı ekipler, özellikle turistlerin yoğun olduğu Girne Antik Liman’da adli ve trafik olaylarına müdahale edecek. 


Lefkoşa’da ise turizm polisleri, ofisi Selimiye Camii yakınındaki Mahmutpaşa Kütüphanesi yanında bulunan ekipler aracılığıyla, özellikle Surlariçi bölgesinde görev yapacak. 


Turizm polisi uygulaması ilk kez 18 Ağustos’ta İskele’de başlatılmıştı. Girne ve Lefkoşa ile birlikte uygulama genişletilmiş oldu. 


Bakan Ataoğlu: “Turizm polisi iç güvenlik için önemli bir adım” 


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizm polisi uygulamasının güvenlik açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 


İlk olarak İskele’de başlatılan uygulamanın, bugün Girne ve Lefkoşa’da hayata geçirildiğini hatırlatan Bakan Ataoğlu, “Zabıtalara ve polis gücüne ek olarak turizm polisinin de iç güvenliğin sağlanmasında görev alması önemli bir adımdır” dedi. 


Turizm polislerinin olası sorunlara anında müdahale edebileceğini vurgulayan Bakan Ataoğlu, ekiplerin aynı zamanda sorunların yaşanmaması için de önleyici görev üstleneceğini kaydetti. 


“İskele’den sonra bugün Girne ve Lefkoşa’da başlatılan uygulama, ilerleyen dönemde ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde devreye girecek” diyen Bakan Ataoğlu, katkı koyan Başbakan Ünal Üstel ve tüm ekiplere teşekkür ederek, uygulamanın hayırlı olmasını diledi.

Print
Posted: Sep 22, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Archive