4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ

4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI. 


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 4 Aralık Dünya Madenciler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.


Ataoğlu yayınladığı mesajında, zor ve meşakkatli bir görev ortaya koyan, maden mühendisi ve maden işçilerinin daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamına kavuşturulabilmesinin önemine dikkati çekti. 


Ataoğlu’nun mesajı şöyle; 


“Dünyanın en zor ve bir o kadar da anlamlı mesleğini yapan madenciler yeraltının maden zenginliklerini insanlığa ve ülkemizin hizmetine sunarken çok zor koşullarda çalışmaktadır. Maden Mühendisliği yerin metrelerce altında verilen mücadele ile zor ve meşakkatli bir meslektir.
Öncelikle Madenciliğin, çevreyle uyumlu sürdürülebilmesi adına ocaklardaki toz entegre tesislerin çalışması, iş araçlarının kullandığı yolların sulanması konularında rutin ocak kontrollerimiz, Bakanlığımıza bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi tarafından yapılmaktadır. Bunun yanında iş güvenliği konuları da önceliğimizdir. 


İş emniyetine uymadan çalışan ocaklarda bir hafta süreyle çalışmalarını durduğumuzu da söylemeyi önemli buluyorum.


Bakanlığımıza bağlı jeoloji ve Maden Dairemiz tarafından yerbilim mühendisleri odası ile yapılan tüzük gereği her ocağa Maden mühendisi olan teknik nezaretçilerin ataması yapılmaktadır.


Burada değinilmesi gereken şudur ki, ülkemizde Maden mühendisi sayısı oldukça azdır ve bu nezaretçiler bayağı bir iş yüküyle karşı karşıyadır. Gerek teknik nezaretçiler gerekse Dairemiz kadrosunda görev yapan Maden Mühendisimiz görevlerini iş güvenliği ve ocak işletme şekillerini kontrol altında tutabilmek adına tamamen özveriyle yürütülmektedirler.


Bu anlamlı günde, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleşen maden kazalarında ve Dünya’nın tüm madenlerinde hayatını kaybeden madencileri rahmetle anıyorum.


Görevlerini büyük bir özveri ve meşakkat ile sürdüren madencilerimizin gününü bir kez daha kutlar, iş güvenliği açısından daha kaliteli ve daha çağdaş bir iş imkanlarının yaratılması adına yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirtirim.
 

Print
Posted: Dec 4, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
56789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Archive