Ataoğlu, Tatlısu Belediyesi bünyesinde kurulan, “sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otamatı”nın açılışına katıldı.

Ataoğlu, Tatlısu Belediyesi bünyesinde kurulan, “sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otamatı”nın açılışına katıldı.

Ataoğlu, Tatlısu Belediyesi bünyesinde kurulan, “sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otamatı”nın açılışına katıldı. 


ATAOĞLU; “ÇEVRE VE HAYVAN DOSTU ÖRNEK BİR PROJE”


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Rose’s Country Club (Gülderen Aktuna) ve Tatlısu Rescued Dogs (Claire Lamb) iş birliğinde düzenlenen kermesten elde edilen gelir ve Tatlısu Belediyesi’nin katkılarıyla alınan iki adet pet Pugedon Mamamatik’in açılış etkinliğine katıldı. 


Pet şişe, cam şişe ve metal kutuların atılması ile sokak hayvanları için mama ve su verebilen sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otomatının açılış etkinliği, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Rose’s Country Club sahibi Gülderen Aktuna, Tatlısu Rescued Dogs sahibi Claire Lamb ve Tatlısu çevre ve hayvan severlerin katılımı ile gerçekleştirildi.  


ATAOĞLU: “ÇEVRE VE HAYVAN DOSTU ÖRNEK BİR PROJE”


Etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre be hayvan dostu Pugedon Mamamatikleri KKTC’ye kazandıran başta Tatlısu Belediyesi ile çevreye ve hayvan haklarına duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.


Bunun KKTC’de bir ilk olduğuna da değinen Ataoğlu, özellikle doğaya en çok zararı olan plastik pet şişelerin, doğadan temizlenmesi ve geri dönüşüme katılması, bunu yaparken de aynı zamanda sokak hayvanlarının yaşamlarını idame edebilmesi için gerekli olan mama ve su ihtiyaçlarının karşılanacağına dikkati çekerek, çok önemli bir farkındalık ve alışkanlık yaratacak bir uygulama olduğuna dikkati çekti. 


Ataoğlu, Tatlısu Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi, çevre ve hayvan severlik konusunda da öncü bir belediye olduğunu bu girişimi ile bir kez daha kanıtladığına dikkati çekerek, bunun ülke geneline yayılması açısından örnek olabilecek bir davranış olduğunu belirtti.


ORÇAN: “SIFIR ATIK PROJEMİZ KAPSAMINDA, ÇEVRECİ VE HAYVANSEVER BİR PROJE”


Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da açılış etkinliğinde yaptığı konuşmasında, sıfır atık projesi kapsamında, geri dönüşümü destekleyen ve aynı zamanda sokak hayvanlarını besleyen otomatı, özelde Tatlısu’ya genelde de KKTC’ye kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 


Orçan, Gülderen Aktuna ve Claire Lamb’a, çevreye ve hayvanlara olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, bunun önemli bir farkındalık olduğunu, Belediye olarak böylesi çevreci ve hayvan sever projelerde öncü olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 


Konuşmaların ardından, Ataoğlu ve Orçan, otomatlara ilk pet şişeyi atarak, sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otomatını devreye koydular.
 

Print
Posted: Sep 30, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34
Sahillerde, utandıran manzaralar!

Sahillerde, utandıran manzaralar!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, insanı utandırıyor...

Read more
5
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara Gazi Orduevi'nde düzenlenen resmî resepsiyon kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Türkay Orkestrası ile birlikte KKTCDOB Genel Sorumlusu ve Genel Sanat Yönetmeni bariton Tuğrul Enver Töre ile Yrd. Sanat Yönetmeni soprano Sermin Dikmen Töre'nin solist olarak yer aldığı konser gerçekleştirildi.

Read more
6789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive