“ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

“ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, çevreye duyarlılık kapsamında yıllardır destek verdiği deniz kaplumbağaları için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği’nin (SPOT) katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yavru deniz kaplumbağaları Akdeniz'in mavi sularına uğurlandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, adadaki 25. yılına özel olarak düzenlediği bu etkinliği, SPOT ile uzun süredir sürdürdüğü iş birliği çerçevesinde Alagadi 2 Sahili'nde gerçekleştirdi. SOS Çocukköyü Derneği’nden çocuklar, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları ve ailelerinin de katıldığı bu özel günde, deniz kaplumbağalarının doğaya dönüşüne tanıklık edildi.

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müdürü xxxx, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, SPOT Yönetim Kurulu Üyeleri Damla Beton ve Robin Snape gibi isimler de katıldı. Etkinlik, çocukların oyunlarıyla başladı ve ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

ATAOĞLU: “ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNCÜ PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in çevreye ve topluma yaptığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataoğlu, "Deniz kaplumbağalarının korunması, sürdürülebilir bir çevre için atılan önemli adımlardan sadece biri. Bakanlık olarak, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve SPOT ile birlikte, bu tür projelere destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Çevre koruma alanındaki çalışmalarımızı, kamu ve özel sektör iş birlikleriyle daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Ataoğlu ayrıca, bakanlık olarak ülkenin doğal mirasını korumak için yürüttükleri projelerle, çevreye duyarlı ve farkındalığı yüksek bir toplum olabilmeyi de hedeflediklerini belirtti.

Gelecek nesillerin çevre konularına duyarlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak amacı ile müfredata çevre derslerinin de dahil edilmesi projesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “amacımız çevre konularında farkındalığı yüksek, duyarlı bir nesil yaratmak ve her 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü sembolik olarak kutlayan bir ülke haline gelmektir” dedi.

Ataoğlu konuşmasında ayrıca, toplumun çevre konularına daha duyarlı olması gerekliliğinin altını çizerek, ALO 123 Çevre hattının 7/24 devrede olduğunu, halkın herhangi bir çevre sorunu ile karşılaştıklarında, yetkililere bildirmelerinin önemine işaret etti.

KÜÇÜKÖZDEMİR: “25 YILDIR ÇEVREYE VE TOPLUMA KATKI SAĞLIYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, şirketin 25 yıldır adada faaliyet gösterdiğini ve bu etkinliğin bu nedenle daha da anlam kazandığını belirtti. Küçüközdemir, "Deniz kaplumbağaları, şirketimizin en eski logosunda yer alıyordu ve bu logoyu her gördüğümüzde büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak, sadece iletişim teknolojilerine değil, çevre ve sosyal sorumluluk projelerine de yatırım yapıyoruz. Bugüne kadar adaya 300 binden fazla fidan dikilmesine ve bağışlanmasına vesile olduk" dedi.

BETON: “KUZEY KIBRIS TURKCELL İLE 20 YILDIR İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Damla Beton, Alagadi ve Kuzey Kıbrıs’taki diğer kıyılarda deniz kaplumbağalarının korunması için yıllardır çalıştıklarını vurguladı. Beton, "Kuzey Kıbrıs Turkcell ile 20 yıldır sürdürdüğümüz iş birliği sayesinde kaplumbağaların yaşam mücadelesine destek oluyoruz. Bakanlık ve Çevre Koruma Dairesi’nin desteğiyle, bu güzel canlıların güvenli bir şekilde denize ulaşmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu ve ardından SPOT yetkilileri ve gönüllülerinin gözetiminde yavru kaplumbağalar, güvenli bir şekilde denize bırakıldı.

Print
Posted: Aug 9, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
141516171819
TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Gazimağusa Belediyesi katkılarıyla Namık Kemal Meydanında yer alan Turizm Şöleni, gece saatlerine kadar sürecek.
 

Read more
20
2. Kaleburnu Arkeo Festivali

2. Kaleburnu Arkeo Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy- Karpaz Belediyesi, İskele Belediyesi ve Kaleburnu Arkeo Festivali Organizasyon Komitesi iş birliğinde düzenlenen 2. Kaleburnu Arkeo Festivaline katıldı.

Read more
21222324252627
2829301234
567891011

Archive