Çevre Dairesi denetimlerini sürdürüyor

Çevre Dairesi denetimlerini sürdürüyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevre Dairesi denetimlerini sürdürüyor


Ataoğlu: “Plastik, doğaya ve insana ciddi zararlar veriyor”


Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Birimi, Tek Kullanımlık Plastik Ürünlerin kullanımının azalmasına yönelik tüzük kapsamında denetimlerini sürdürüyor. 


 Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Birimi Haziran-Temmuz ayları arasında toplam 23 market denetleyerek 11 market reyonlarında kullanımı yasak olan plastik ürünler üzerine marketlere süre ihbarnamesi verdi.


Daire geçtiğiniz hafta yaptığı tek kullanımlık plastik denetiminde ise 10 market denetleyerek marketlerden beşinde reyonlarda kullanımı yasak olan plastik ürün tespit etti.


İşletme sahiplerine süre ihbarnamesi veren daire personeli, bu denetimleri belli aralarıklarla tüm bölgelerde sürdürmeye devam edecek.


Tek Kullanımlık Plastik Ürünlerin Çevre Üzerindeki etkisinin azaltılmasına İlişkin Tüzük kapsamında bu ürünlerin satılmasının cezası aylık asgari ücret kadardır.


ATAOĞLU


Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tek kullanımlık plastik ürünlerin doğal dengeyi bozduğuna işaret ederek, işletmeleri ve vatandaşı plastik ürün kullanmama konusunda hassasiyete davet etti.


Bakan Ataoğlu açıklamasında, gelecek nesile güzel bir dünya bırakmak için el ele verip çalışmanın önemine vurgu yaparak, plastik atıkların zararlarına değindi.


Son yıllarda plastik tek kullanımlık ürünlerin çevreye verdiği zararların daha fazla farkına varıldığını anlatan Ataoğlu, bu konuda birçok ülkenin çeşitli önlemler almaya başladığını ifade etti.


Plastik atıkların doğaya karışması, hem karasal hem de deniz ekosistemlerine ciddi zararlar verdiğine değinen Ataoğlu, plastiklerin hayvanların yaşamlarını tehlikeye attığını ve uzun vadede insan sağlığını da olumsuz etkilediğini belirtti.


Plastik tek kullanımlık ürünlerin kullanımının yasaklanması ile çevreyi korumak için büyük bir adım attıklarını söyleyen Ataoğlu, bu konudaki farkındalığı yaratmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.


Ataoğlu, bakanlık olarak doğanın korunması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakılması amacıyla kararlı adımlar atmaya devam edileceğini belirtirken, plastik kirliliği ile mücadelede toplumsal algının iyi yönde artırılmasını da hedeflediklerini vurguladı.

Print
Posted: Jul 22, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
2627
BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanlığı “Temiz Sahiller” düşüncesi kapsamında başlattığı sahil temizliklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Read more
28
LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali dün akşam (27 Ağustos Salı akşamı) Dernekler Sokağı’nda düzenlenen Kıbrıs Gecesi etkinliği ile başladı.

Read more
293031
ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

Ataoğlu, Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında KKTC’de bulunan ekipleri kabul etti.

Read more
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Archive