KÜLTÜR DAİRESİ’NİN KIBRIS TÜRK YAZARLAR BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİNDE, BU YIL İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ “KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMA” SONUÇLANDI.

KÜLTÜR DAİRESİ’NİN KIBRIS TÜRK YAZARLAR BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİNDE, BU YIL İLK KEZ  DÜZENLEDİĞİ “KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMA” SONUÇLANDI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde, bu yıl ilk kez düzenlediği “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma” sonuçlandı.

Kültür Dairesi Müdürü ve Şair Şirin Zaimağaoğlu, Şair Mehmet Kansu, Yakın Doğu Öğretim Üyesi ve Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Şevket Öznur, Yakın Doğu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Yeniasır ile Doç. Dr. Burak Gökbulut ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Doç. Dr. Turgay Akalın’dan oluşturulan Seçici Kurul, Kültür Dairesi’nde 16 Ocak 2024 tarihinde toplanarak değerlendirmelerini tamamladı. Seçici Kurul, Zeray Uzunoğlu, Seval Unan ve Burak Erkut’un çalışmalarının mansiyonla ödüllendirilmesine karar verdi.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi’nin Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithafen düzenlediği “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’da seçici kurul, birincilik ödülüne değer eser bulamadı. Seçici kurul, Kültür Dairesi’nin yeni yazarları özendirmek, teşvik etmek ve keşfetmek amacıyla düzenlediği yarışmaya katılan eserler üzerinde yaptığı değerlendirme sonucunda   Zeray Uzunoğlu, Seval Unan ve Burak Erkut’un çalışmalarının özendirilmesi amacıyla derecelendirme yapılmaksızın mansiyonla ödüllendirilmesine karar verdi.

Ödül töreni Dünya Şiir Günü’nde
Yarışmanın ödül töreni 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinlikleri çerçevesinde 21 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek.

Kültür Dairesi’nin beş yıllık bir proje kapsamında, bu yıl ilk kez, Şair Yazar Kamil Özay adıyla ve şiir alanında düzenlediği yarışma, 2024 yılında Mustafa Gökçeoğlu adına araştırma dalında, 2025 yılında Hikmet Afif Mapolar adına roman dalında, 2026 yılında Fikret Demirağ adına şiir dalında ve 2027 yılında da Semih Sait Umar adına öykü dalında gerçekleştirilecek.

Print
Posted: Jan 19, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
1314
“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

KKTCDOB’un “Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu” etkinliği Gazimağusa Belediyesi iş birliğiyle 20 Nisan'da Othello Kalesi'nin tarihi atmosferinde çok özel bir çalışmada yeniden sahneleniyor. 

Read more
1516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Archive