KÜLTÜR DAİRESİ’NİN KIBRIS TÜRK YAZARLAR BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİNDE, BU YIL İLK KEZ DÜZENLEDİĞİ “KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMA” SONUÇLANDI.

KÜLTÜR DAİRESİ’NİN KIBRIS TÜRK YAZARLAR BİRLİĞİ İŞBİRLİĞİNDE, BU YIL İLK KEZ  DÜZENLEDİĞİ “KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMA” SONUÇLANDI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde, bu yıl ilk kez düzenlediği “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma” sonuçlandı.

Kültür Dairesi Müdürü ve Şair Şirin Zaimağaoğlu, Şair Mehmet Kansu, Yakın Doğu Öğretim Üyesi ve Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Şevket Öznur, Yakın Doğu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Yeniasır ile Doç. Dr. Burak Gökbulut ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Doç. Dr. Turgay Akalın’dan oluşturulan Seçici Kurul, Kültür Dairesi’nde 16 Ocak 2024 tarihinde toplanarak değerlendirmelerini tamamladı. Seçici Kurul, Zeray Uzunoğlu, Seval Unan ve Burak Erkut’un çalışmalarının mansiyonla ödüllendirilmesine karar verdi.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi’nin Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithafen düzenlediği “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’da seçici kurul, birincilik ödülüne değer eser bulamadı. Seçici kurul, Kültür Dairesi’nin yeni yazarları özendirmek, teşvik etmek ve keşfetmek amacıyla düzenlediği yarışmaya katılan eserler üzerinde yaptığı değerlendirme sonucunda   Zeray Uzunoğlu, Seval Unan ve Burak Erkut’un çalışmalarının özendirilmesi amacıyla derecelendirme yapılmaksızın mansiyonla ödüllendirilmesine karar verdi.

Ödül töreni Dünya Şiir Günü’nde
Yarışmanın ödül töreni 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinlikleri çerçevesinde 21 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek.

Kültür Dairesi’nin beş yıllık bir proje kapsamında, bu yıl ilk kez, Şair Yazar Kamil Özay adıyla ve şiir alanında düzenlediği yarışma, 2024 yılında Mustafa Gökçeoğlu adına araştırma dalında, 2025 yılında Hikmet Afif Mapolar adına roman dalında, 2026 yılında Fikret Demirağ adına şiir dalında ve 2027 yılında da Semih Sait Umar adına öykü dalında gerçekleştirilecek.

Print
Posted: Jan 19, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
Ataoğulu: "20 Temmuz, özgürlük mücadelesinin simgesidir"

Ataoğulu: "20 Temmuz, özgürlük mücadelesinin simgesidir"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 52. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı'nın, halkın özgürlüğe, güvenliğe ve geleceğe umutla bakmasının önünü açtığını vurguladı.

Read more
202122
Girne Antik Limanı'ndaki tarihi gümrük  binası sergi salonuna dönüştürüldü

Girne Antik Limanı'ndaki tarihi gümrük binası sergi salonuna dönüştürüldü

Girne Antik Limanı'nda yer alan tarihi gümrük binası, limanın geçmişini anlatan daim fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak sergi salonuna dönüştürüldü.

Read more
23242526
272829303112
3456789

Archive