“36. DÖNEM TURİST REHBERİ YETİŞTİRME KURSU” Düzenleniyor

“36. DÖNEM TURİST REHBERİ YETİŞTİRME KURSU” Düzenleniyor

Başbakan Yardımcılığı,Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi tarafından “Yabancı dillerde” olmak üzere “36. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu” düzenlenecektir.
 
I: Aranan Şartlar:
• KKTC Vatandaşı olmak,
• En az Lise veya dengi bir okul mezunu olmak, 
• Kamu görevlisi olmamak

II: Müraacatta İstenen Belgeler:
• KKTC Kimlik Kartı fotokopisi (aslı ibraz edilmek sureti ile) 
• Lise veya lise üstü diploma fotokopisi(aslı ibraz edilmek sureti ile)
• Polis Genel Müdürlüğü’nden alınan ve taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hapis veya yüz kızartıcı suçlardan mahkûm olunmadığını gösteren sabıka sicil kayıt belgesi, 
• 3 adet resim 

III. Yabancı Diller için yapılacak olan; Yabancı Dil Yeterlilik Sınavında başarılı olmak.
Tüm belgeleri hazır eden adayların en geç  20 Aralık 2022 tarihine kadar ve mesai saatleri dahilinde Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Eğitim Şubesi’ne başvurmaları gerekmektedir.

Not: Kurs müfredatı tüm dillerde Türkçe olarak yürütülecek olup kurs bitimindeki sınav da Türkçe olarak yapılacaktır. Bu yüzden kursa başvuracakların iyi derecede Türkçe bilmeleri gerekmektedir. 

Başvurular için 0392-2278153/0392-2281809/0392-2289629 (131-134-126) numaralı telefonlara başvurulabilir.

Print
Posted: Nov 30, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345678
91011
"Operanın Genç Yetenekleri"

"Operanın Genç Yetenekleri"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor!

Read more
1213
2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

ATAOĞLU, AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN, 2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI’NA KATILDI.

Read more
1415
"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Babalar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
16
Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 

Read more
171819202122
23242526272829
30123456

Archive