“DOĞU AKDENİZ TURİZM KARİYER FUARI 2022” İLE İLGİLİ DETAYLAR PAYLAŞILDI...

“DOĞU AKDENİZ TURİZM KARİYER FUARI 2022” İLE İLGİLİ DETAYLAR PAYLAŞILDI...

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu ve DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, 14 Nisan Perşembe günü 10.00 – 16.30 saatleri arasında, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda yer alacak fuar ile ilgili detayları aktardı.

AKTUNÇ: “YEREL İŞ GÜCÜ, TURİZMDEKİ PAYDAŞLARLA BİR ARAYA GELECEK”

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, turizm sektörünün ülkedeki açığın kapanması açısından önemine değinerek, pandemiden önce, 2019 yılında turizmin ülkedeki cari açığın yüzde 63’ünü kapadığını ve 960 milyon dolarlık net turizm geliri gerçekleştiğini belirtti.

Pandemi döneminde,  hizmet sektöründe çalışan yaklaşık 30 bin kişinin yurt dışına gittiğini aktaran Aktunç, turizm sektörünün yavaş yavaş canlanmaya başlamasıyla  personel sıkıntısının ortaya çıktığını, bu sebeple DAÜ ile 14 Nisan’da, önümüdeki ay sonuna doğru ise Girne bölgesindeki bir üniversite ile kariyer günleri yapacaklarını söyledi.

Bakanlığın, turizm acentelerinin ve otellerin ülkeye turist getirmek için büyük çaba harcadığını belirten Aktunç, “Ama bu sektörde çalışan personelin çok büyük bir kısmı maalesef kazandıkları parayı yurt dışına gönderen kişiler” diyerek, sektörde yerel istihdamın düşük olduğuna dikkati çekti. Aktunç, Doğu Akdeniz Turizm Kariyer Fuarı 2022’de yerel iş gücünün turizmdeki paydaşlarla bir araya geleceğini de belirtti.

İŞÇİOĞLU: “DOĞU AKDENİZ TURİZM KARİYER FUARI 2022, GENÇLERE TURİZM ALANINDA FARKLI UFUKLAR AÇACAK”

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu konuşmasında, Doğu Akdeniz Turizm Kariyer Fuarı 2022’nin gençlere turizm alanında farklı ufuklar açacağına inanç belirterek, “Ulusal ve uluslararası 100’e yakın otel, restoran, kafe, seyahat acentası, tur operatörü ve havayolu şirketleri yöneticileri, kariyerlerine turizm ile yön vermeyi planlayan misafirlerimizle bir araya geleceğiz” dedi.

Etkinliğin tüm üniversite ve lise öğrencileri yanı sıra, halka da açık olacağını belirten İşçioğlu, etkinlik kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önde gelen turizm işletmeleri ile yüz yüze görüşmeler, akademisyenlerle kariyer görüşmeleri, alanlarında uzman konuklarla uluslararası kariyer fırsatları, gün boyu sürecek olan gastronomi etkinlikleri gibi birçok olanağın yer alacağını anlattı.

İşçioğlu, fuarın paydaşları Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı; Kıbrıs Türk Otelciler Birliği; Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği; Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği ve Kıbrıs Türk Rehberler Birliği ile sponsorları Narin İşletmeleri; Kaner Group; Oza Kahve; Hediyem Su; Petek Pastaneleri; Mardo ve Ekor’a teşekkür ederek sözlerine son verdi.

KILIÇ: “HEDEFİMİZ HEM ÖĞRENCİLERİMİZE HEM TURİZMDE KARİYER ARAYAN KİŞİLERE  KARİYER OLANAĞI SAĞLAMAKTIR”

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç ise, turizm sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının sağlamasının önemine değinerek, buna yönelik olarak fuarın organize edildiğini anlattı.

Gün boyu etkinliklerin yapılacağı fuarda 100’e yakın firmanın yer alacağını belirten Kılıç, “Hedefimiz hem öğrencilerimize hem turizmde kariyer arayan kişilere bu kariyer olanağını sağlamaktır” dedi.

Fuarda büyük bir emek olduğunu kaydeden Kılıç, tüm paydaşlara teşekkür etti.

Print
Posted: Apr 9, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
567
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Read more
89
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Read more
10
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

 Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak

Read more
11
“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi

Read more
1213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Archive