BUGÜN İTİBARI İLE BÖLGEMİZDE PETROL KAYNAKLI HERHANGİ BİR KİRLİLİK TESPİT EDİLMEDİ.

BUGÜN İTİBARI İLE BÖLGEMİZDE PETROL KAYNAKLI HERHANGİ BİR KİRLİLİK TESPİT EDİLMEDİ.

Suriye kaynaklı petrol sızıntısının yarattığı deniz kirliliği ve özellikle Karpaz kıyılarına olan etkisinin giderilmesi amacıyla; 
Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi uzman personeli, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  teknik ekipleri ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti personelleri tarafından yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekibi ile Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi personellerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, elde edilen son durum hakkında Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na bilgi aktarıldı.

Toplantıda; bölgede şimdiye kadar yapılan müdahale ve temizleme çalışmalarının sonuç verdiği ifade edilerek, Karpaz Yarımadası çevresinin incelendiği, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve uydu görüntüleri başta olmak üzere, gelen tüm ihbarların değerlendirildiği, 2 Eylül 2021 tarihi itibarı ile KKTC karasuları ve kıta sahanlığında hiçbir kirliliğe rastlanılmadığı ifade edildi.

Dün sabah saat 09.00’dan akşam 18.30’a kadar, 4 gemi ile Karpaz Yarımadası çevresinde, İHA, uydu görüntüleri ile gelen tüm ihbar noktalarında tarama ve inceleme gerçekleştirildiği, yapılan tarama ve inceleme sonucunda, Suriye kaynaklı petrol sızıntısı kaynaklı herhangi bir kirliliğe rastlanmadığı bilgisi verildi. 

Ataoğlu: “Tüm deniz unsurları ile teyakkuzdayız”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bilgilendirme toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Çevre Koruma Dairesi Personelleri’nin, Karpaz kıyılarında inceleme ve denetlemelerinin devam edeceğini, bir nevi çevre koruma seferberliği başlatıldığının altını çizdi.
 
Bakan Ataoğlu, herhangi bir kirlilik tespit edilmesi halinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin teknik ve ekipman yardımları ile KKTC deniz unsurlarının her türlü müdahaleye hazır şekilde teyakkuzda olacağını belirterek, herhangi bir tehdite karşın 2 adet deniz kirliliğine müdahale gemisinin daha Türkiye Cumhuriyeti tarafından bölgeye gönderildiğini belirtti. 

Denetlemelerine aralıksız devam edeceğini belirten Bakan Ataoğlu konuşmasında ayrıca, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm kurumları ile her zaman olduğu gibi bugün de KKTC’nin yanında olduğunu görmenin, büyük bir güç ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, gerek Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nden gelerek bölgede özverili çalışmalar sürdüren teknik heyetlere gerekse de KKTC makamlarının değerli personellerine, ortaya koydukları olağan üstü efordan dolayı teşekkür etti.

Print
Posted: Sep 2, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive