OTEM YILLAR SONRA İLK MEZUNLARINI VERDİ.

OTEM YILLAR SONRA İLK MEZUNLARINI VERDİ.

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından, uzun yıllardan sonra aktif hale getirilerek eğitimlere başlayan Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Otelcilik Turizm Eğitim Merkezi (OTEM) Barista Eğitim Kurslarını tamamlayarak, uzun bir aradan sonra ilk mezunlarını verdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte, Turizm sektörünün en büyük sıkıntısı haline gelen ara eleman eksikliğinin giderilmesi amacıyla, yıllardan sonra aktif hale getirilen OTEM, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde başlattığı 3 haftalık “Barista Eğitim Kursları” tamamlandı. 

3 haftalık bir eğitim sürecinin ardından, yazılı, sözlü ve uygulama sınavlarını başarı ile tamamlayan kursiyerler, Barista sertifikalarını almaya hak kazandırlar. 

Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, eğitimin yanı sıra istihdam edilmeleri için gerekli çalışmalar da Bakanlık tarafından başlatılmıştır.

İstihdam talebi olan kursiyerlerden bir bölümünün Gazimağusa ve Lefkoşa bölgelerinde istihdam edilmeleri için gerekli çalışmaların başlatıldığı, bir bölümü ise, kendilerini geliştirmeleri açısından istemeleri halinde part-time olarak yönlendirme Bakanlığımız tarafından sağlanmıştır.

Ön büro, servis, baristalık, kat hizmetleri ve ayrıca sektörün talep edeceği ihtiyaç duyulan alanlara yönelik istihdam destekli eğitim projemiz devam edecektir.  

“Bu Topraklara Değer” sloganı ile başlatılan ve özellikle ülke gençlerinin ülke turizminde yerini alabilmesi, ülke gençlerinin istihdam edilebilmesi ve ayrıca sektörün en büyük sıkıntısı haline gelen ara eleman sorununun giderilmesi amacıyla başlatılan eğitim projelerine katılmak isteyenler için Turizm ve Çevre Bakanlığı müracaat kabul etmeye devam edecektir.

Print
Posted: Aug 26, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
56789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Archive