ATAOĞLU, KIBRIS YABAN HAYAT ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ VE HUMBOLDT ÜNİVERSİTESİ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ.

ATAOĞLU, KIBRIS YABAN HAYAT ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ VE HUMBOLDT ÜNİVERSİTESİ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ.

Görüşmede Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü adına direktör Kemal Basat, bilim Kurulu üyesi ve proje koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Türkozan, deniz biyoloğu Levent Erkol ve Humboldt Üniversitesi’nden biyolog Stefanie Kramer hazır bulundu.

Prof. Dr. Oğuz Türkozan ve Stefanie Kramer temsil ettikleri kurumlar hakkında bilgi vererek Mayıs ayından beri sahillerde yapılan çalışmalar, mevcut çalışma düzeni ve yapısı hakkındaki görüşlerini belirttiler.

Kemal Basat ise kabulde yaptığı konuşmada projenin mevcut durumunun yanı sıra Çevre Koruma Dairesi ile istişare içerisinde ilerisi için yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

ATAOĞLU: “DOĞAL DEĞERLERİMİZİN KORUNMASI ÖNEMLİ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Taşkent Doğa Parkı ve ona bağlı Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü ile bugüne kadar sürekli örnek projelere imza attıklarını, bu projede de beraber çalışmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Kurumların yurtiçi ve yurtdışı işbirliği içerisinde çalışmasının önemine de değinen Ataoğlu, bakanlık olarak bu tür işbirliklerine ciddi önem verdiklerini ve ellerinden geldiğince de destek olmak istediklerini belirtti.

Ataoğlu, deniz kaplumbağaları yuvalama alanları açısından ülkemizin ve özellikle Karpaz yarımadasının Akdeniz’de kritik bir öneme sahip olduğunu, doğal değerlerimizin korunmasının hem ülkemizdeki çevre koruma faaliyetleri hem de doğa turizminin daha da geliştirilmesi bakımından Bakanlığın genel vizyonu ile örtüştüğünü dile getirdi.

Ataoğlu, Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü ve Humboldt Üniversitesi yetkililerine gerçekleştirdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ederek, işbirliği çalışmalarının artarak devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

Print
Posted: Aug 4, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive