ATAOĞLU, “ANAVATAN TÜRKİYE YETKİLİLERİNDEN, KKTC'DEN DÖNÜŞLERDE PCR ŞARTINI KALDIRMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK, OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ”

ATAOĞLU, “ANAVATAN TÜRKİYE YETKİLİLERİNDEN, KKTC'DEN DÖNÜŞLERDE PCR ŞARTINI KALDIRMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK, OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC ziyaretleri sonrasında, gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekse de 3’ncü dünya ülkesi vatandaşlarına yönelik olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne girişlerinde aranan PCR zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik olarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti makamlarından talepte bulunduklarını belirterek, olumlu yanıt beklediklerini belirtti. 

Bakan Ataoğlu, taleplerinin Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından olumlu karşıladığını, ileriki gülerde kararın, açıklanacağını belirtti. 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güvenli Ada konumunda bulunan KKTC’nin, bu uygulama ile gerek Türkiye vatandaşları gerekse de diğer ülke vatandaşları tarafından tercih kriterleri açısından daha avantajlı konuma geleceğini, bunun da ülke turizmine büyük katkısı olacağını belirtti. 

Bakan Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti makamlarına talep ettikleri, KKTC’den Türkiye Cumhuriyeti’ne geri dönüşlerde uygulanan PCR test zorunluluğun kaldırılması ile birlikte, özellikle pandemi sonrasında tatil için Türkiye’yi tercih edecek olan ülke vatandaşlarının tatillerinin bir kısmını KKTC’de geçirip, Türkiye’ye geri dönmelerini cazip hale getireceğinin de altını çizdi.
 

Print
Posted: May 31, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Archive