ATAOĞLU: “TAKSİT ERTELEME İÇİN KOOPERATİFLERE BAŞVURU YAPIN”

ATAOĞLU: “TAKSİT ERTELEME İÇİN KOOPERATİFLERE BAŞVURU YAPIN”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kooperatiflerden alınan krediler için 6 ay taksit ertelemesinin yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Ataoğlu, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kredi, Kalkınma ve Tasarruf Kooperatiflerinden kredi çeken vatandaşların kredi taksitlerinin 6 ay ötelenmesi için hazırlanan ‘Yasa Gücünde Kararname’nin Bakanlar Kurulundan geçtiğini ve yürürlüğe girdiğini söyledi.

Vatandaşların covid-19 nedeniyle yaşadığı ekonomik zorlukları daha kolay atlatabilmeleri için alınan bu kararın bir nebze olsun rahatlatma yaratacağını söyleyen Ataoğlu, herkesin zor durumda olduğunu ve tüm dünyanın bu salgınla mücadele ettiğini söyledi.

Bir yandan sağlık, bir yandan da ekonominin çarklarının dönmesi için çalıştıklarını söyleyen Ataoğlu, kredilerini ertelemek isteyen vatandaşların, kredi aldıkları kooperatiflere dilekçe yapması gerektiğini söyledi.

Ataoğlu, kredilerin orjinal vadesi değişmeden 6 aya kadar taksit ertelemesi yapılabilineceğini, faiz oranında bir artış olmayacağını ve ektra bir ücret alınmayacağını da belirtti.

Bakan Ataoğlu, toplum olarak bu zor günleri kısa sürede atlatmak istediklerini ifade ederek, toplumun belli bir oranının aşılanması ile tüm sektörlerin daha kolay nefes alabileceğini de vurguladı.

Print
Posted: Mar 17, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive