ATAOĞLU: “REHBERLER GÜNÜNÜ BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ”

ATAOĞLU: “REHBERLER GÜNÜNÜ BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ”

Ataoğlu: “Turizm sektörünün yapı taşlarından olan rehberlerimiz ülkemizin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri zenginliklerini doğru tanıtabilmek için yeri geldiğinde ailesinden günlerce uzak kalarak, en zor şartlara göğüs gererek, sürekli kendini geliştirerek mesleğini icra etmektedir. 

Bu yıl pandemi dolayısı ile Dünya Turist Rehberleri Günü’nü de buruk bir şekilde kutluyoruz. Ne yazıkki pandemi en çok turizm sektörünü ve ona bağlı yan sektörleri etkilemiştir.

Turizm elçisi olarak gördüğümüz rehberlerimizin ülkemizin tanıtımı ve turizm alanındaki kalkınmasında rolü ve önemi büyüktür. Ülkemize gelen turistlerin üzerinde bırakacağı maksimum olumlu izlenimlerin baş mimarı sizlersiniz. 

Sizlerin başarısı ülkemizin turizm ekonomisinin kalkınmasında ve atılım yapmasında büyük katkılar sağlamaktadır. Turizm sektöründe böylesi önemli bir paya sahip tanıtım elçilerimiz rehberlerin üstlendikleri roller yadsınamaz. 

Bilindiği üzere koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkileyerek pek çok sektörü durma noktasına getirdiği gibi turizm faaliyetlerini de olumsuz yönde etkilemiştir. Ülkemizde olduğu gibi dünyada da hazırlanan koronavirüs önlemleri ve turizm sektöründe yapılan çalışmalar doğrultusunda, 2021 yılı itibariyle daha olumlu bir beklenti içerisindeyiz. Çeşitli açılımların olduğu günümüzde, başta turizm elçilerimizin ve turizm paydaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bu olumsuz havadan kısa zamanda kurtulacağımıza inancım tamdır.

Bugüne dek rehberlik mesleğine yönelik tüm konularda Bakanlık olarak her zaman rehberlerimizin çözüm ortağı olduk, bundan sonra da bizzat ben ve tüm çalışma arkadaşlarım bu bağı daha da güçlendireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin tanıtımında özveriyle emek vererek çalışan tüm rehberlerimizin gününü kutlarım.

Print
Posted: Feb 21, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
56789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Archive