EVREN: “AMACIMIZ TURİZM PAYDAŞLARININ SORUNLARINA ÇARE ÜRETMEK”

EVREN: “AMACIMIZ TURİZM PAYDAŞLARININ SORUNLARINA ÇARE ÜRETMEK”

Kabulde konuşan KITREB Başkanı Dener Öymen, yeni görevinden ötürü Bakan Evren’e başarılar dilerken, birlik olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Dünyada yaşanan küresel salgın dolayısı ile rehberlerin sıkıntılı bir dönem yaşadığını anlatan Öymen, birlik olarak taleplerini Bakan Evren’e iletti.

Birliğin 248 üyesi bulunduğunu anlatan Öymen, acentelere bağlı ve emekli olan rehberler dışında 41 rehberin serbest çalıştığını, bu kişilere hükümetin destek olması gerektiğini belirtti.

Turizmin yeniden başlaması ile ülkeye gelecek olan turistlere rehberlik edecek olan birlik üyelerine eğitim verilmesi gerektiğini de belirten Öymen, tedbirli bir şekilde bu dönemi atlatmak istediklerini ifade etti.

EVREN

Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren ise yaptığı konuşmada, turizmin önemli paydaşlarından olan rehberlerin çok önemli görev ifşa ettiğini söyleyerek, rehberlere elden geldiğince destek olmaya çalışacaklarını vurguladı.

Salgın nedeni ile turizmin yara aldığına değinen Evren, turizm alanında gerek hükümetin, gerekse bakanlığın, sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla hareket ettiğini, turizmin hızlı adımlarla eskiden daha iyi bir noktaya gelmesi için daha fazla çalışacaklarını söyledi.

Hükümet olarak yeni bir destek paketi hazırladıklarını da dile getiren Evren, bu paket içerisinde turizm paydaşlarının sorunlarına çare üretmek için girişimler yaptıklarını belirtti.

Rehberlere verilecek eğitim konusunda ise Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi ve Sağlık Bakanlığı’nın personelinin olacağı bir eğitim programı hazırlanacağını söyleyen Evren,
pandemi döneminin alınacak önlemlerle atlatılacağını kaydetti.

Profesyonel turist rehberlerinin, ülkemizin tanıtım alanındaki en önemli paydaşları olduğunu anlatan Evren, ülkenin kültürel anlamda ‘doğru’ tanıtılması konusunda rehberlere çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Evren, ilerleyen günlerde KITREB yönetim kurulu ile yeniden toplantı yaparak ülke turizmi için yeni projelerde birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Print
Posted: Jul 3, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
1617
Bilgilendirme

Bilgilendirme

Koruma altındaki Kaplumbağalara ve üreme alanlarına zarar vermenin cezası aylık asgari ücret kadardır. 

Read more
18192021
22232425262728
293012345

Archive