Üstel: “El birliği ile turizmi ayağa kaldıracağız”

Üstel: “El birliği ile turizmi ayağa kaldıracağız”

Üstel, korona salgını nedeni ile yaşanan sıkıntılı sürecin kısa zamanda atlatılması için çalışmalarını süratle yürüttüklerini, bu çerçevede Bankalar Birliği ile de çok olumlu bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Turizm sezonu için erken rezervasyon yapan bir çok vatandaşın olduğunu dile getiren Üstel, bu vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve acentelerin de sıkıntıya girmemesi için Bankalar Birliği’nden bazı talepleri olduğunu ifade etti.

Üstel, üçüncü ülkelerden bu yıl turist akışının zor gözüktüğünü, Türkiye’den ise normalleşme sürecine ve havayolu şirketlerinin uçuşlara başlamasına kadar ülkeye turist gelişinin olmayacağını, bu nedenle öncelikle iç turizmin canlandırılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Ülkemizde tatil yapmak isteyen vatandaşlar için kredi kartı ile yapacakları ödemelerde, 12 taksit ve kampanyalar yapılması şeklinde bazı düşünceleri olduğunu söyleyen Üstel, bu düşüncelerini de Bankalar Birliği ile paylaştıklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) ile yapacakları görüşmede vatandaşlara özel indirim kampanyalarının nasıl uygulanacağını da görüşeceklerini anlatan Üstel, yapılacak kampanyaların Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) üzerinden olması yönünde düşünceleri olduğunu vurguladı.

Üstel ayrıca turizm acentelerinin kullanımında olan yüksek limitli şirket kredi kartlarının asgari ödeme miktarının yıl sonuna kadar %1 olarak ödenmesine imkan verilmesi talebinde bulundu.

Üstel, acentelerin şu anda kapalı olduğunu ve yakın zamanda da yoğun bir turizm faaliyetinin olmayacağı göz önünde bulundurularak, böylesi bir kolaylığın sağlanmasının turizm sektöründe faaliyet gösteren acentelerin ayakta kalması yönünden büyük önem arz ettiğini söyledi.

Üstel, söz konusu salgının hiçbir ülkenin beklemediği bir durum olduğunu, bu durum karşısında tüm sektörün ve kurumların özverili bir şekilde çalıştığını söyledi.

Ülke ekonomisinin yeniden canlanması için tüm paydaşların fedakarlık yaptığına da değinen Üstel, el birliği ile turizmi ayağa kaldıracaklarını belirtti.

Üstel, salgının seyrinde artış olmaması durumunda plajların mayıs sonu, haziran başı açılabileceğini, plajı olan otellerin ve belediyelere ait olan halk plajlarının Sağlık Bilim Kurulu’nun koyacağı şartlara uymak kaydı ile hizmet verebileceğini söyledi.

İlk etapta büyük otellerin açılması yerine küçük ölçekli otellerin açılması ile sezonun açılabileceğini de ifade eden Üstel, turizmin çarklarını yavaş yavaş döndürmek için çalışmaların sonuna geldiklerini anlattı.

Üstel ülkemizdeki dayanışmanın önemine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü; “Salgın sürecinin başlaması ile maske üretimi yaparak 130 binden fazla maskeyi kamu, kurum ve kuruluşlarına hibe eden iş insanı Sinan Yemyeşil’e ve gerek sağlık alanında, gerekse gıda yardımı anlamında farklı farklı bir çok katkılarda bulunan değerli iş insanlarımıza da teşekkür etmek isterim.

Gerek turizm sektöründen olsun, gerekse farklı faaliyette bulunan bir çok şirketin yapmış olduğu katkılar, birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha göstermiştir.”

Print
Posted: May 7, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive