Üstel: “El birliği ile turizmi ayağa kaldıracağız”

Üstel: “El birliği ile turizmi ayağa kaldıracağız”

Üstel, korona salgını nedeni ile yaşanan sıkıntılı sürecin kısa zamanda atlatılması için çalışmalarını süratle yürüttüklerini, bu çerçevede Bankalar Birliği ile de çok olumlu bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Turizm sezonu için erken rezervasyon yapan bir çok vatandaşın olduğunu dile getiren Üstel, bu vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve acentelerin de sıkıntıya girmemesi için Bankalar Birliği’nden bazı talepleri olduğunu ifade etti.

Üstel, üçüncü ülkelerden bu yıl turist akışının zor gözüktüğünü, Türkiye’den ise normalleşme sürecine ve havayolu şirketlerinin uçuşlara başlamasına kadar ülkeye turist gelişinin olmayacağını, bu nedenle öncelikle iç turizmin canlandırılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Ülkemizde tatil yapmak isteyen vatandaşlar için kredi kartı ile yapacakları ödemelerde, 12 taksit ve kampanyalar yapılması şeklinde bazı düşünceleri olduğunu söyleyen Üstel, bu düşüncelerini de Bankalar Birliği ile paylaştıklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) ile yapacakları görüşmede vatandaşlara özel indirim kampanyalarının nasıl uygulanacağını da görüşeceklerini anlatan Üstel, yapılacak kampanyaların Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) üzerinden olması yönünde düşünceleri olduğunu vurguladı.

Üstel ayrıca turizm acentelerinin kullanımında olan yüksek limitli şirket kredi kartlarının asgari ödeme miktarının yıl sonuna kadar %1 olarak ödenmesine imkan verilmesi talebinde bulundu.

Üstel, acentelerin şu anda kapalı olduğunu ve yakın zamanda da yoğun bir turizm faaliyetinin olmayacağı göz önünde bulundurularak, böylesi bir kolaylığın sağlanmasının turizm sektöründe faaliyet gösteren acentelerin ayakta kalması yönünden büyük önem arz ettiğini söyledi.

Üstel, söz konusu salgının hiçbir ülkenin beklemediği bir durum olduğunu, bu durum karşısında tüm sektörün ve kurumların özverili bir şekilde çalıştığını söyledi.

Ülke ekonomisinin yeniden canlanması için tüm paydaşların fedakarlık yaptığına da değinen Üstel, el birliği ile turizmi ayağa kaldıracaklarını belirtti.

Üstel, salgının seyrinde artış olmaması durumunda plajların mayıs sonu, haziran başı açılabileceğini, plajı olan otellerin ve belediyelere ait olan halk plajlarının Sağlık Bilim Kurulu’nun koyacağı şartlara uymak kaydı ile hizmet verebileceğini söyledi.

İlk etapta büyük otellerin açılması yerine küçük ölçekli otellerin açılması ile sezonun açılabileceğini de ifade eden Üstel, turizmin çarklarını yavaş yavaş döndürmek için çalışmaların sonuna geldiklerini anlattı.

Üstel ülkemizdeki dayanışmanın önemine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü; “Salgın sürecinin başlaması ile maske üretimi yaparak 130 binden fazla maskeyi kamu, kurum ve kuruluşlarına hibe eden iş insanı Sinan Yemyeşil’e ve gerek sağlık alanında, gerekse gıda yardımı anlamında farklı farklı bir çok katkılarda bulunan değerli iş insanlarımıza da teşekkür etmek isterim.

Gerek turizm sektöründen olsun, gerekse farklı faaliyette bulunan bir çok şirketin yapmış olduğu katkılar, birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha göstermiştir.”

Print
Posted: May 7, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive